Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Στο καλό Δήμαρχε Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δεν πρέπει να έχει παράπονο, τον τίμησα ως Δήμαρχο και η κριτική μου ήταν κάθε φορά αυστηρή αλλά χωρίς υστεροβουλία.

Έγραφα πάντα αυτό που πίστευα και πάντα για λόγους που αφορούσαν την πολιτική παρουσία και τις αποφάσεις εκ του αξιώματος και ποτέ για προσωπικά θέματα.


Θα θυμάστε ότι πριν από καιρό του είχα "συστήσει" να παραιτηθεί από Δήμαρχος πολύ νωρίτερα και να βγει στον κόσμο να τον γνωρίσει και να γνωριστεί.

Του είχα γράψει ότι άλλο οι Δημοτικές και άλλο οι Βουλευτικές εκλογές, ελάχιστη σχέση έχουν.

Προτίμησε τις ισορροπίες μέχρι την τελευταία στιγμή, ρίσκαρε, μάλλον λάθος κατά πως φαίνεται.

Εκτός της σκληρής μάχης για τη διαδοχή, που αυτή τη στιγμή έχει εξελιχθεί σε ντέρμπι, και θα επηρεάσει τους χαμένους εναντίον του χωρίς να κερδίζει σίγουρα το νικητή, έσκασε και το θέμα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και ο Αναγνωσταράς βρέθηκε στη μέση μιας διαμάχης που σαν Δήμαρχος Ναυπλίου μπορούσε να κερδίσει τη συμπάθεια των Δημοτών του.

Σαν υποψήφιος Βουλευτής όμως μοιάζει να χάνει και τη Σχολή για το Ναύπλιο και την όποια συμπάθεια από τους Αργείους Νεοδημοκράτες που ακολουθούν το Δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ή λόγω αυτού ο Δημήτρης Καμπόσος βάλει ευθέως κατά Αναγνωσταρά πηγαίνοντας στα δικαστήρια τη ΔΕΥΑΝ για χρέη 311.000 Ευρώ από τη λειτουργία του βιολογικού.

Το κλίμα λοιπόν κάθε άλλο παρά θετικό είναι για τον Αναγνωσταρά και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα γίνεται ακόμα χειρότερο.

Περιμένετε και την εκλογή του νέου Δημάρχου και θα το δείτε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αναγνωσταράς κινδυνεύει να την πάθει όπως ο μέντορας του Γιώργος Τσούρνος πριν από 16 χρόνια.