Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ξέρουμε και μεις να βάζουμε διλήμματα στα κόμματα εξουσίας

Επειδή εδώ και δεκαετίες μας έβαζαν διλήμματα και κατάφερναν να μας τουμπάρουν και να μας παίρνουν την ψήφο, επειδή τα διλήμματα των τελευταίων χρόνων θα ήταν για γέλια αν δεν είχαν καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή μας, επειδή κάποτε πρέπει να απαντήσουν και αυτοί στο δίλημμα "με ποιους τελικά είστε;", πριν πάτε να ψηφίσετε αποφασίστε για τα απλά που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αν την επομένη των εκλογών θέλουν περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου.

«Θέλετε αύριο να σας κόψουν τις συντάξεις τις οποίες ήταν να σας κόψουν σήμερα, αλλά το ανέβαλλαν επειδή σας θεωρούν ηλίθιους; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να μάθετε πως επιμερίζονται τα μέτρα περικοπών 16 δισ., για τα οποία έχουν δεσμευτεί και γιατί αυτό σας αφορά; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να σας μειωθεί και άλλο ο μισθός; Να έρθουν και άλλα χαράτσια με στόχο να μαζέψουν ότι απέμεινε στον οικογενειακό τραπεζικό σας λογαριασμό; Ψηφίστε τους».

Η απάντηση είναι προφανής, εκτός από εκείνους που έχουν λόγους ή συμφέροντα στο να ψηφίσουν Μνημονιακά, το δίλημμα απευθύνεται στον απλό Λαό που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα ιδεολογήματα του συστήματος εξουσίας.

Να και η ευκαιρία να απολαύσει ο απλός Λαός λίγη "χλίδα", όλοι στο Μέγαρο.