Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Ο δικομματισμός καταρρέει, η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέραΜπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαΐου και όλα δείχνουν ότι από τη Δευτέρα το πολιτικό σκηνικό θα έχει αλλάξει ριζικά.


Κύριο χαρακτηριστικό της ψήφου των Ελλήνων φαίνεται ότι θα είναι η αντιμνημονιακή και συγχρόνως η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας σαν των κομμάτων που μας έφτασαν μέχρις εδώ και που παρά τα λεγόμενα τους θα τηρήσουν πιστά τα συμφωνηθέντα με τις υπογραφές τους που έχουν δώσει στην Τρόικα.

Είναι η πρώτη φορά που χιλιάδες πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα κόμματα εξουσίας, όχι τόσο γιατί δεν έχουν πια τον τρόπο για παροχές, όσο γιατί με τη συμπεριφορά τους και την απροκάλυπτη ξενοδουλεία τους, με την περιφρόνηση στον αδύναμο, τον κοινωνικά αδύνατο, το νέο, τον απόμαχο, την ελαστική συνείδηση και τις "κωλοτούμπες" τους έκαναν να αηδιάσουν και να ρίξουν ανάθεμα πίσω τους.

Τίποτα πια δεν μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο που οι ίδιοι επέλεξαν και απλά οι πολίτες με την ψήφο τους θα τους πάνε πιο κάτω, μέχρι τη διάλυση.

Δίκαιη τιμωρία, ακόμα και αν προσπαθήσουν να διασωθούν με Κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να σταθούν για πολύ χρόνο κυρίως από το βάρος των νέων δεσμεύσεων αλλά και των εσωτερικών τους αντιθέσεων.

Οι εφεδρείες του συστήματος τελειώνουν, όσο οι Έλληνες θα συνειδητοποιούν ότι "πιάστηκαν αιχμάλωτοι" μετά τη Μεταπολίτευση με ψεύτικα διλήμματα και δανεικές παροχές όλο και θα τους αφήνουν πίσω.

Η νέα εποχή χαράζει, ο πρώτος που τόλμησε και έβαλε το ζήτημα ανοιχτά και καθαρά είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ναι, μπορεί μια Αριστερή Κυβέρνηση μέσα από τη Βουλή να καταγγείλει τη νέα δανειακή συμφωνία.

Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν χαρίζεται, ο δρόμος είναι δύσκολος και γεμάτος αγώνες.

Όμως είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ελπίδα και προσφέρει προοπτική.

Δείτε τα μέχρι πρόσφατα κόμματα εξουσίας πως περιφέρουν κάποιους λίγους σε θλιβερές τηλεοπτικές συγκεντρώσεις για να πείσουν ποιους άραγε;

Όσο βλέπουν οι επιτελείς τους ότι τα ποσοστά τους είναι καθηλωμένα και ο κόσμος δεν συσπειρώνεται και δεν φτάνουν και οι δυο μαζί καλά-καλά το 40% τόσο καταφεύγουν σε ακρότητες, σε απειλές για ακυβερνησία και χάος.

Ο Λαός πάντα δίνει τη λύση, αδιέξοδα δεν υπάρχουν, τα ξέρουμε πια και δεν φοβόμαστε.

Θα πάμε στην κάλπη με συνείδηση, που λέτε και σεις, με καρδιά, με απόφαση να αλλάξουμε το σάπιο κατεστημένο που μας κυβέρνησε και είναι υπεύθυνο για την εξαθλίωση που βιώνουμε σήμερα, θα πάμε σίγουροι, αποφασισμένοι να κάνουμε το σωστό, να δώσουμε ελπίδα σε μας και το όνειρο που κλέψανε πίσω στα παιδιά μας.