Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η επόμενη μέρα της εκλογής του Δημήτρη Κωστούρου



Όπως συμβαίνει δεκαετίες στη μαγική πόλη του Ναυπλίου, οι συντηρητικοί δεξιοί πολίτες, που αποτελούν πλειοψηφία στην περιοχή, αντιδρούν με καθυστέρηση και πάντα μετά τα γεγονότα.


Έτσι και με την εκλογή του νέου Δημάρχου, ενώ γνώριζαν μήνες τώρα ότι ο Αναγνωσταράς θα είναι υποψήφιος Βουλευτής εγκαταλείποντας τη Δημαρχία και ότι ο Δημήτρης Κωστούρος θα διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου, παριστάνουν τους έκπληκτους και πολλοί τους οργισμένους.

Μια μέρα μετά λοιπόν "αρχίσανε τα όργανα", βέβαια για να είμαι ακριβής, λίγο πριν την ψηφοφορία ήρθε η έκρηξη του Λάκη Μπαρού που όμως ήταν μάλλον καθυστερημένη και μετά τη διαπίστωση ότι είχε μείνει οριστικά έξω από κάθε σχεδιασμό.

Χαμός, απειλές, βρισιές, αναθέματα, να τιμωρηθούν αυτοί που παρέδωσαν το Δήμο στον Πασόκο, λένε, δείχνοντας με το δάχτυλο τον αποχωρήσαντα Δήμαρχο που ηθελημένα ή λόγω κακού χειρισμού επηρέασε το αποτέλεσμα.

Αλλά και εναντίον κομματικών νεαρών αξιωματούχων που "πούλησαν" την τελευταία στιγμή τον επίσημο υποψήφιο.

Φιλίες πετάχτηκαν στα σκουπίδια, συνεργασίες πήγαν κατά διαόλου, συμφωνίες διαλύθηκαν, αυτή είναι η μοίρα πολιτικών χωρίς αρχές, χωρίς όραμα, προοπτική και στόχο.

Όταν τα προσωπικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από το κοινό καλό, το καλό της περιοχής και των πολιτών που εκπροσωπείς, όταν όλα έχουν τίμημα και είναι διαθέσιμα προς διαπραγμάτευση, ε τότε μην διαμαρτύρεσαι.

Γιατί με κόλπα δεν μπορεί να κερδίζεις πάντα, όταν σας βγαίνουν σε καλό κάνετε "μόκο" όπως όταν παίρνατε και Πασόκους στο δημοτικό ψηφοδέλτιο για να κερδίζετε.

Έτσι δεν είναι φίλοι Νεοδημοκράτες;

Δεν αντιδράσατε στην απόφαση του Αναγνωσταρά να σας αφήσει μετά τη νέα του εκλογή για Δήμαρχος, δεν πιέσατε τους Συμβούλους που εσείς βγάλατε να εκλέξουν κομματικό υποψήφιο, επομένως τώρα τι ζητάτε;

Καλομάθατε, δεν πειράζει να συρθείτε πίσω από τον Πασόκο, να καταλάβετε πως αισθάνονται πολίτες που ποτέ δεν ένιωσαν στην εξουσία τη δική τους επιλογή.

Σκληρός ο Prefadoros; μπορεί, όχι όμως άδικος.