Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Συσπειρώνεται το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα, η ΝΔ στον κόσμο της

Την ώρα που στη Νέα Δημοκρατία μαίνεται η μάχη μεταξύ των υποψηφίων και το βάρος έχει πέσει στο ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της κομματικής πίτας, στο ΠΑΣΟΚ αθόρυβα και μεθοδικά μαζεύουν τον κόσμο τους και προσπαθούν να κρατήσουν όσο γίνεται τις απώλειες.


Μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε όλα να έχουν διαλυθεί, όλοι να έχουν σκορπίσει, κανείς να μην έχει ενδιαφέρον, όμως το κλίμα άλλαξε και όσο και αν κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα αποδώσει η επιχειρούμενη συσπείρωση το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα.

Στη ΝΔ η μάχη γίνεται ποιος θα είναι υποψήφιος και από που θα πάρει σίγουρους κομματικούς ψήφους χωρίς να νοιάζεται κανείς να πείσει τους πολίτες που έχουν αγανακτήσει από τα προβλήματα και το οικονομικό αδιέξοδο και θεωρεί δικαίως υπεύθυνους και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ με κάτι ψευτοσυγνώμες, κάτι αναλάβαμε το βάρος της ευθύνης, κάτι ότι είμαστε η συνεπής και σίγουρη δύναμη εξουσίας, κάτι με το νέο Αρχηγό θα τα πάμε καλύτερα όλο και προβληματίζουν τον κόσμο τους να τους δώσει και πάλι την ψήφο του και μέχρις ενός σημείου θα το πετύχει.

Η ΝΔ αντίθετα, με πνεύμα μάλλον αλαζονείας και χωρίς να δείχνει ότι έχει διδαχτεί από το παρελθόν εξακολουθεί στην ουσία να περιφρονεί τους πολίτες κάτι που φάνηκε και από την επίσκεψη του Γραμματέα του κόμματος την Κυριακή στο Ναύπλιο.

Χωρίς ούτε καν στοιχειώδη αυτοκριτική και εξήγηση για τις αποφάσεις της ηγεσίας της ΝΔ που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια, ο κ. Λυκουρέντζος ζήτησε απλά αυτοδυναμία για να εφαρμόσει η ΝΔ το πρόγραμμά της ώστε να βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση.

Ατράνταχτο επιχείρημα η ανάπτυξη που θα προέλθει από τη μείωση της φορολογίας και επομένως επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία.

Επιχειρηματολογία Νηπιαγωγείου, να με συγχωρούν τα νήπια, και ηθελημένη παραπληροφόρηση γιατί είναι αδύνατον να μην γνωρίζει ο Γραμματέας του κόμματος της Συγκυβέρνησης και να μην έχει διαβάσει την δεσμευτική επιστολή του Αρχηγού του για εφαρμογή του νέου Μνημονίου.

Το κακό είναι ότι όλα τα σοβαρά στελέχη της ΝΔ στο νομό και στην παρούσα συγκυρία δεν έχουν λόγο και δεν μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές του κόμματος σε αντίθεση με αυτά του ΠΑΣΟΚ.