Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η "ασυλία" Καραμανλή

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από Νεοδημοκράτες στο σχόλιο μου για τον Καραμανλή και μου δίνεται η ευκαιρία να επεκτείνω το θέμα.

Είναι περίεργο πως σε αυτή τη χώρα κάποια πρόσωπα έχουν ασυλία για τη διαδρομή τους στα κοινά.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι και ο Κώστας Καραμανλής.

Το 2004 παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ την εξουσία του όσο κανενός άλλου λιδωρηθέντα Σημίτη.

Τεράστιες οι ευθύνες του Σημίτη για την επέκταση της διαφθοράς, το Χρηματιστήριο, τις υπερκοστολογήσεις των έργων και τις συνεπαγόμενες μίζες και της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Σε αυτά όλοι συμφωνούμε αλλά ας δούμε τι παρέλαβε ο Καραμανλής την Άνοιξη του 2004.

Παρέλαβε μια χώρα στον κεντρικό πυρήνα της ΟΝΕ, ανάπτυξη 4,5 %, τα οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στη χώρα από την εποχή του Τρικούπη.

Εξηγούμαι, Αεροδρόμιο Σπάτων, Μετρό, Αττική Οδός, Εθνική οδός από Μέγαρα ως Κινέτα, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, το μεγαλύτερο μέρος της Εγνατίας Οδού, αθλητικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, εγκαταστάσεις και σύγχρονα γήπεδα στην Αττική, οκτώ νέα Νοσοκομεία και θεσμούς όπως τα ΚΕΠ.

Παρέλαβε όμως και χρέος 200 δισ. (όπως και ο αρμόδιος Πέτρος Δούκας δηλώνει) το οποίο ήταν κάτω από το 100 % του ΑΕΠ και βέβαια λόγω της συμμετοχής μας στην ΟΝΕ φτηνό χρήμα με ελάχιστο επιτόκιο.

Ήρθε στην εξουσία με προεκλογική δέσμευση για "επανίδρυση του κράτους" που χάθηκε μεταξύ Μπαϊρακτάρη και Ραφήνας.

Με ένα απλά διαχειρίσιμο χρέος και με έτοιμες αναπτυξιακές δυνατότητες (έχετε φανταστεί πόσες εκατομμύρια εργατοώρες "κερδήθηκαν" μόνο από την Αττική Οδό, πόσο ευνοήθηκε το περιβάλλον και μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαιοειδών;) δεν έκανε τίποτα μα τίποτα ώστε να εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες που του πρόσφερε το υστέρημα του Ελληνικού Λαού.

Πάρτι Συμβούλων και Golden Boys, Επιτροπές και Συμβούλια κατά εκατοντάδες, προσλήψεις με όλα τα κόλπα με αποκορύφωμα τα περίφημα Stage.

Σκάνδαλα και "σκάνδαλα", σπατάλη, τα μόνα έργα που έγιναν για πεντέμισι χρόνια ήταν η ολοκλήρωση της Εγνατίας (που απλά συνεχίστηκε το ήδη χρηματοδοτημένο έργο) και το "τελείωμα" της τρίτης γραμμής του Μετρό.

Ενώ με τα δεδομένα που υπήρχαν θα έπρεπε να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη μετά από τέσσερα χρόνια εξουσίας Καραμανλή φτάσαμε (έφτασε) τη χώρα να είναι απροστάτευτη στη δίνη της Καπιταλιστικής κρίσης, φούσκας, παρά τα τότε λεγόμενα Αλογοσκούφη ότι "η χώρα μας θα είναι η τελευταία που θα θιγεί από την κρίση".

Καλά για την οικονομία, για τους θεσμούς; για την κοινωνία; αν κάποιος θυμάται κάτι ας μας το πει γιατί εγώ αδυνατώ.

Τσαντίστηκε μόνο, υποτίθεται, για το Βουλγαράκη που είπε "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" που στην ουσία ήταν και η πεμπτουσία της πολιτική που ακολουθήθηκε.

Υπερβάλω; ρωτήστε τον λαλίστατο κ. Μανώλη.

Στα Εθνικά θέματα καμιά ουσιαστική μεταβολή, πλην του βέτο για τα Σκόπια, με την Ελληνοτουρκική φιλία να ενισχύεται από την κουμπαριά με τον Ερντογάν.

Όσο για τις αποκλίσεις από τις θέσεις των Συμμάχων και στοχοποίησης του Καραμανλή θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου σε ότι "βγαίνει" από Μυστικές Υπηρεσίες.

Όταν ήρθαν τα δύσκολα και παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των Αλογοσκούφη και Δούκα αλλά και τα διαφαινόμενα σκάνδαλα τι έκανε;

Έκλεισε τη Βουλή πριν την ώρα της και δεν την ξανάνοιξε ποτέ προκηρύσσοντας εκλογές, δυο χρόνια πριν τη λήξη της εντολής του Λαού, για να παραδώσει την εξουσία αποφεύγοντας να αναλάβει το βάρος των ευθυνών του.

Παρέδωσε χρέος 298 δισ. ευρώ (100 περισσότερα από αυτά που παρέλαβε) και τη χώρα απροστάτευτη στους κερδοσκόπους.

Για κάποιους αυτό ήταν "μαγκιά" γιατί άφησε τη βόμβα να σκάσει στα χέρια του Γιώργου.

Η βλακεία είναι ανίκητη.

Αυτός λοιπόν ο Πρωθυπουργός αρνείται λέει να μιλήσει λες και αυτά αφορούν το σπίτι του και την οικογένειά του.

Και του παρέχεται "ασυλία" γι΄αυτή του τη στάση.

Ο Prefadoros θα γίνει ακόμα πιο σκληρός όσο σκληρά είναι τα μέτρα που βιώνει στο πετσί του και η "ξεφτίλα" της χώρας του που βγαίνει στο σεργιάνι για δανεικά ακόμα και από τη μικρή και "φτωχή" Σλοβακία.

Εδώ και 22 μήνες που ο Ελληνικός Λαός συνθλίβεται από τα μέτρα και τα νέα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο ο Βουλευτής Καραμανλής τι ακριβώς κάνει σαν εκπρόσωπος του Λαού στη Βουλή;

Έχει κάνει κάποια παρέμβαση; κάποια ερώτηση, κάποιο έλεγχο; κάποια πρόταση; συμμετέχει σε κάποια Επιτροπή; κάπου τέλος πάντων που να δικαιολογεί τα χρήματα, τους υπαλλήλους, τις ατέλειες που απολαμβάνει;

Λαϊκίστικο φαίνεται ε! δεν είναι, γιατί τη στιγμή που ο λαός υποφέρει ο Ηγέτης δεν πηγαίνει από διακοπές σε διακοπές αλλά κάθεται και αγωνίζεται δίπλα του.

Αλλά είπαμε, "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".