Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Άλλα κόλπα για τη φίμωση στα blogs

Θα έχετε διαβάσει φαντάζομαι για την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει την ανωνυμία στα blogs με τις γνωστές δικαιολογίες.

Επειδή όμως δεν μπορεί να ξεπεράσει την κατοχύρωση της ανωνυμίας που παρέχει η Google και το Αμερικανικό δίκαιο αλλά και η Νομολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά σε ρύθμιση που να επιτρέπει στις Αρχές να προσδιορίζει, να ταυτοποιεί  τους blogers μέσω των παρόχων τηλεφωνίας παρακάμπτοντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το απόρρητο των επικοινωνιών.

Έτσι εύκολα και γρήγορα και με πρόσχημα κάτι που θα γράψει ένας bloger οι διάφορες Υπηρεσίες θα χαρτογραφήσουν και θα γνωρίζουν όλους όσους έχουν ιστολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να γράφεις τη γνώμη και την πληροφορία σου ελεύθερα αλλά συγχρόνως θα είσαι έρμαιο των διαθέσεων και συμφερόντων όλων όσων γνωρίζουν την ταυτότητά σου.

Επομένως εύκολο θύμα εκβιασμού και απειλής από όποιον θίγεται ή δεν του αρέσουν αυτά που γράφεις.

Μήπως είναι υπερβολικός ο Prefadoros;

Καθόλου, γιατί υπάρχουν προηγούμενα σε αυτή τη χώρα όπως του περιβόητου Μαυρίκη αλλά και του μακαρίτη συντοπίτη μας Τόμπρα που έλεγε ότι θα βγάλει τις κασέτες στην Ομόνοια.

Από τη στιγμή που τα στοιχεία και τα ονόματα θα είναι γνωστά στις απρόσωπες Υπηρεσίες ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα χρησιμοποιούνται μόνο για κακουργηματικές πράξεις ενός "κουκουλοφόρου" bloger;

Αν λοιπόν σήμερα έχουμε κάποιες λίγες περιπτώσεις εκβιασμού και απειλής, που μπορούν κάλλιστα να ταυτοποιηθούν με Εισαγγελική εντολή και άρση ανωνυμίας από τη Google, αύριο αυτοί που θα είναι θύματα εκβιασμού και απειλής θα είναι οι blogers.

Αν πάλι νομίζετε ότι υπερβάλλω θα αλλάζατε γνώμη αν δημοσίευα τις απειλές που καθημερινά δέχομαι από ανώνυμους, αλλά μάλλον γνωστούς, για τα θέματα που παρουσιάζω και που δεν έχουν ίχνος απειλής, εκβιασμού ή έστω συκοφαντίας.

Ας βρεθεί κάποιος να μου πει ποιον έχω κατηγορήσει αναίτια ή προσβλητικά για το πρόσωπό του, όχι φυσικά τα καλαμπούρια, θα ζητήσω δημόσια συγνώμη και θα κατεβάσω τον Prefadoro από το διαδίκτυο.

Το μόνο που δεν θα κάνω είναι να υποταχτώ σε Νομοθετικές ρυθμίσεις που φυλακίζουν τη σκέψη και τη φωνή γιατί πολύ απλά αυτά τα δύο είναι που δεν φυλακίζονται και το γνωρίζουν αιώνες τώρα όλοι όσοι επεχείρησαν με κόλπα να περιορίσουν τη σκέψη και να φιμώσουν τη φωνή.

Το πολύ-πολύ να σταματήσω να τις δημοσιοποιώ στο διαδίκτυο με αυτό τον τρόπο.