Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δεν απαντώ, δεν απαντώ

Οι τακτικοί φίλοι της argolidafree θα έχουν διαπιστώσει ότι παρά τα πολλά ερωτήματα που κατά καιρούς θέτω δεν παίρνω επίσημες απαντήσεις ούτε καν έμμεσα.

Ακούνε βέβαια και διαβάζουν τις αναρτήσεις μου και παρεμβαίνουν όπου υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και με τα άλλα blogs και ιστοσελίδες στις απόψεις και τα ερωτήματα που τίθενται απαντούν με την "ηχηρή" τους σιωπή.



Αφορμή παίρνω από τα ερωτήματα που θέτει ο Κώστας Καράπαυλος από το επώνυμο blog του Αιρετικές Απόψεις για το πρόσφατο σώου και τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου κατά τον καθαρισμό στο Μπούρτζι, εδώ.

Είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης που έχει η Δημοτική Αρχή για την έννοια εξουσία γιατί σπεύδει να απαντήσει στην οποιαδήποτε "κουταμάρα" που θα γράψει μια τοπική εφημερίδα, με ελάχιστη αξιοπιστία πια, αλλά "επιρροή" σε έναν κόσμο που περιορίζεται στα γραφόμενα του τοπικού τύπου και που αποτελεί τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων.

Στη δύσκολη κριτική και τις ερωτήσεις στο διαδίκτυο δεν απαντά πιστεύοντας ότι κάποιοι, λίγοι, "τρελαμένοι" που ασχολούνται και ενημερώνονται από τα blogs και τις ιστοσελίδες δεν αποτελούν κίνδυνο καταγγελλόμενοι συγχρόνως ως αναξιόπιστοι γιατί τάχα είναι ανώνυμοι.

Πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα μικρός από το διαδίκτυο όταν έχουν κανάλια και εφημερίδες για να λένε τους απέραντους μονολόγους τους.

Αρνούνται πεισματικά τη δύναμη του διαδικτύου και τη δυναμική του ιδιαίτερα στους νέους που συνεχώς αυξάνεται.

Ας είναι, δικαίωμά τους.

Όμως όποιος πια υποτιμά την κοινωνική δικτύωση θα την βρει μπροστά του και θα έρθει σύντομα η στιγμή που και οι ίδιοι θα προσπαθήσουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Μόνο που τότε θα είναι ένα βήμα πίσω.