Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τα ναρκωτικά

Με ένα Νομοσχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση επιφέρει σημαντικές και ουσιώδεις αλλαγές στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα, μετά την ανεργία, αυτό των ναρκωτικών.

Όπως και τόσα άλλα προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε με Νομοθετικές ρυθμίσεις, και που δεν λύνονται φυσικά, είναι αυτονόητο να έχουμε και πολλές διαφορετικές απόψεις.



Η πλήρης αποποινικοποίηση για τους χρήστες και η διάθεση από το Κράτος υποκατάστατων είναι μόνο μερικά από τα προβλεπόμενα.

Επειδή το θέμα είναι τεράστιο και θα μας απασχολήσει ευρύτερα, προς το παρόν ας δούμε μια παράμετρο που κατά τη γνώμη μου είναι η πιο σημαντική και για την οποία το Νομοσχέδιο προβλέπει προνομιακή μεταχείριση.

Αναφέρομαι στα λεγόμενα "βαποράκια".

Η αλυσίδα των ναρκωτικών είναι απλή και γνωστή.

Παραγωγή και διακίνηση από διεθνή καρτέλ με την ανοχή ή και υποστήριξη κρατών - μεγαλέμποροι - μικρέμποροι - βαποράκια - χρήστες.

Οι έμποροι και τα καρτέλ δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπάρχουν γιατί τα οικονομικά αλλά και τα πολιτικά κίνητρα είναι δεδομένα και τεράστια.

Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και χρήστες για διάφορους λόγους που μπορεί να πούμε σε άλλο σημείωμα.

Ο κρισιμότερος και σημαντικότερος κρίκος της διακίνησης είναι το βαποράκι.

Χωρίς το βαποράκι δεν θα φτάσει η ουσία στον χρήστη γιατί πολύ απλά ο έμπορος δεν έχει και δεν μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στο χρήστη.

Το βαποράκι εκτός από την τελική διανομή φροντίζει να αυξάνεται και η πελατεία για να εξασφαλίζει απρόσκοπτα και τη δική του δόση.

Επομένως μόνο αν σπάσει αυτός ο κρίκος μπορεί να χτυπηθεί ουσιαστικά το κύκλωμα.

Αυτά για την ώρα σαν μια μικρή και απλή σκέψη.

Με καλύπτει κατά το μεγαλύτερο μέρος η άποψη του ΚΚΕ που μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/8/2011&id=13642&pageNo=9&direction=1

Μια ενδιαφέρουσα άποψη δημοσιεύεται και στην Αυγή κάποιου που γνωρίζει το θέμα εδώ:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=632035