Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικες ιστορίες και ένα αντίο

Ένα πρωί τ΄Αυγούστου ένας συμπολίτης εργολάβος ξύπνησε και αφού ήπιε τον καφέ του είπε στη γυναίκα του: "τι να κάνω σήμερα ρε γυναίκα να περάσω τη μέρα μου;" και αποφάσισε να πάει να κόψει τέσσερα πεύκα στις Παλιές Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου.

Κάποιοι, λίγοι, αντιδράσανε μόλις είδαν τον εργολάβο να κόβει τα δέντρα, ζητήσανε εξηγήσεις και καλέσανε τα αρμόδια όργανα της πολιτείας για τα σχετικά.



Μετά τριών ημερών τρεχάματα στην Αστυνομία όλα ταχτοποιήθηκαν, ο εργολάβος μηνύθηκε για διοικητική παράβαση του ΓΟΚ και εκτός της ταλαιπωρίας να πάει στο Δικαστήριο θα πληρώσει και λίγα Ευρώ πρόστιμο.

(Θανάση Ε. ειλικρινά συγνώμη).

Έτσι λοιπόν απλά τέλειωσε η ιστορία και απέμειναν τέσσερα κούτσουρα να μας κοιτάζουν απορημένα για τον κόσμο που ζούμε.

Όσο για τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες, τις οικολογικές οργανώσεις, τα ευαίσθητα ΜΜΕ, τις Υπηρεσίες που υποτίθεται πληρώνει ο πολίτης για να τον προστατεύουν από τις αυθαιρεσίες, οι Αιρετοί εκπρόσωποί μας, ακόμα και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος που έλαβε γνώση το μόνο που έκαναν ήταν η υποκριτική συγκατάβαση και συμβουλές τύπου "τι ψάχνεις τώρα;", "αφού θα τα κουκουλώσουν", "μόνος σου πας να τα βάλλεις μαζί τους;" και άλλα παρόμοια που απλά δείχνουν την κατάντια μας.

Από καιρό, όπως ίσως είχαν καταλάβει οι τακτικοί μου αναγνώστες, έλεγα να σταματήσω να γράφω.

Τώρα το πείρα απόφαση, να χαρούν και αυτοί που "ενοχλούσα", θα σταματήσω σαν Manos Avrianos μέχρι τότε που θα κρίνω.

Άλλωστε και οι ερωτικές νουβέλες καλές είναι και δεν πειράζουν κανένα.

Μάνος Περράκης