Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Το ιστορικό και ο επίλογος του θανάτου των πεύκων στις Παλιές Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου


Το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου 2011 Εργολάβος έκοβε κλάρες από τα πεύκα που βρίσκονται στο αλσύλλιο των Παλιών Εργατικών Κατοικιών στο Ναύπλιο.

Όταν είδαμε ότι προχωρούσε στην κοπή των πεύκων αντιδράσαμε και του ζητήσαμε την προβλεπόμενη άδεια και συγχρόνως καλέσαμε την Αστυνομία.



Ο Εργολάβος είπε ότι έχει εντολή από το Δήμαρχο και ότι η άδεια βρίσκεται στο Δήμο.

Τα ίδια ισχυρίστηκε και στους Αστυνομικούς οι οποίοι του είπαν να σταματήσει μέχρι να έρθει η άδεια από το Δήμο.


Το κακό όμως ήδη είχε γίνει γιατί ο Εργολάβος βλέποντας ότι "θα μπλέξει" ξεπάστρεψε όπως-όπως τα πεύκα και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες.

Οι Αστυνομικοί, προς τιμήν τους, παρέμειναν μέχρι να έρθει η άδεια που βέβαια δεν έφτασε ποτέ και ο Γεωπόνος του Δήμου που ήρθε αργότερα μας επέδειξε μια αίτηση από το 2009 προς τη Δασική Υπηρεσία.


Σε ερώτηση αν υπάρχει άδεια μας είπε όχι.

Κατόπιν έφτασαν και δύο υπάλληλοι του Δασαρχείου που μας επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν δώσει έγκριση για την κοπή των πεύκων.

Μετά από αυτά, και αφού ήδη είχε γίνει η κοπή, μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου και δώσαμε περιθώριο δυο-τριών ημερών ώστε ο Δήμος να παρουσιάσει την άδεια και αν δεν υπήρχε να προχωρήσουμε σε μηνύσεις.

Οι Αστυνομικοί δε μας είπαν ότι αν έρθουν να τεμαχίσουν και να πάρουν τους κορμούς να τους ειδοποιήσουμε.

Σήμερα το πρωί 10 Αυγούστου 2011 συνεργείο με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Νίκο Χρόνη άρχισε να τεμαχίζει τους κορμούς παρά τις διαμαρτυρίες μας και την άφιξη της Αστυνομίας που είχαμε ειδοποιήσει όπως μας είχαν πει.


Με αυταρχικό ύφος ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης συνέχισε τον τεμαχισμό των δένδρων και λόγω της σκαιότατης συμπεριφοράς του και του προπηλακισμού μου (video) οδηγηθήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλλουμε μηνύσεις.

Παρουσία πέντε Αστυνομικών ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησα για να αποδυναμώσει την κατηγορία του προπηλακισμού μου.

Άμεση ήταν η διάψευση από τον παρόντα Αστυνομικό, προς τιμήν του, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης να μην επιμείνει και να αποχωρήσει από το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Μετά από λίγο ήρθε και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς που συνομίλησε με τους Αστυνομικούς και αφού δεν μας είπε ούτε καλημέρα αποχώρησε.

Τελικά αύριο θα υποβληθεί μήνυση από την Αστυνομία και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της.

Η ουσία είναι ότι αναίτια κόπηκαν τέσσερα υγιέστατα πεύκα αφαιρώντας μας το οξυγόνο και τη σκιά τους.

Όσο για τον Αντιδήμαρχο Νίκο Χρόνη δεν του έκανα τελικά μήνυση, προτιμότερη η περιφρόνηση.




Τα κατακρεουργημένα πεύκα, μέσα στον πόνο τους, μοιάζουν να μας λυπούνται, βλέπετε είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε περιβάλλον πολιτισμένων ανθρώπων.