Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα

Να ξεκινήσουμε ευχάριστα, το συνηθισμένο τριήμερο "μπάχαλο" του καλοκαιριού έγινε και φέτος χωρίς να αλλάξει τίποτα από το περσινό.

Πολλά αυτοκίνητα, πολύς κόσμος, φασαρία, καλές εισπράξεις και από σήμερα περισυλλογή για το μέλλον που φαντάζει αβέβαιο και εφιαλτικό.



Σε όσους έχει μείνει ακόμα άδεια ας τη χαρούν γιατί με την επιστροφή θα βρουν αλλαγές στα ωράρια και περικοπές στους μισθούς.

Από σήμερα το ωράριο για το κοινό σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Δήμους γίνεται 9 με 3 το μεσημέρι κάτι που σημαίνει ότι θα παρασύρει σύντομα και τις Τράπεζες και τους άλλους Οργανισμούς.

Καταλυτικές οι αλλαγές λοιπόν, εκτός από τις μειώσεις μισθών, σε όλες τις εργασιακές σχέσεις και επομένως στην ανατροπή της ζωής του Έλληνα.

Δυσκολότερες και για τους επαγγελματίες με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23 % σε μια χώρα που η επίσημη ανεργία το Μάιο ήταν 16,6 % και η ύφεση στο 6,9 %.

Με μπαλώματα και παλινωδίες η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει λύσεις αποφεύγοντας να μπει στην ουσία που είναι γνωστή και μάλλον επιδιωκόμενη.

Το έχω ξαναγράψει, απώτερος στόχος δεν είναι μόνο η επιστροφή των δανεικών στους δανειστές, είναι η λεηλασία της Κρατικής περιουσίας, η μείωση της Εθνικής κυριαρχίας και η εξαθλίωση των εργαζομένων με μειώσεις μισθών και ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην ουσία η παράδοση της χώρας στα συμφέροντα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα που έρχονται.