Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στον κατήφορο της πόλης

Μέσα στο καλοκαίρι και στη λεγόμενη φουλ σεζόν το Ναύπλιο τις καθημερινές θυμίζει μάλλον Νοέμβριο.

Ελάχιστη η κίνηση στα "φαγάδικα" και υποτονική στα καφέ.

Από τζίρους ας μη μιλάμε καλύτερα.

Η Δημοτική Αρχή ασχολείται με το αν τελικά ο Δήμαρχος θα πάει για Βουλευτής και το ποιος θα πάρει το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Έτσι οι καυγάδες και τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των επίδοξων διαδόχων καθημερινά παίρνουν οξύτερη μορφή και αγγίζουν πλέον και τους εργαζόμενους στο Δήμο που δέχονται τα απόνερα αυτής της διαμάχης.

Χωρίς να γίνεται τίποτα η πόλη έχει αφεθεί στην κυριολεξία στο έλεος του θεού και του όσου έχει μείνει σε κάποιους φιλότιμου.

Αναρχία επικρατεί παντού, ο καθένας κάνει ότι θέλει, αφήνει το αυτοκίνητο και τη μηχανή του όπου τον βολεύει, η ανταγωνιστικότητα για τον πελάτη οδηγεί τα καταστήματα σε σκαστές παρανομίες, σεβασμός στην πόλη και τους ανθρώπους άγνωστες λέξεις, η περιβόητη Δημοτική Αστυνομία άφαντη, προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και παντελής απουσία κάποιας πολιτιστικής εκδήλωσης που να δείχνει ότι υπάρχει προσπάθεια ή έστω πρόθεση από αυτούς που έχουν την ευθύνη του Δήμου.

Το ωραίο είναι ότι η έπαρση των Αρχόντων είναι ακριβώς αντίστροφη με τα χάλια της πόλης.

Σε ένα τέτοιο κλίμα παρακμής που έχει μπει το Ναύπλιο ήρθαν δύο γεγονότα να συνταράξουν τη μακαριότητα που βασιλεύει.

Ο θάνατος του "εργαζόμενου" στα σκουπίδια με τα πολλά ερωτηματικά και ερωτήματα που μέχρι τώρα μένουν αναπάντητα και η δολοφονική επίθεση σε μουσικό μπαρ του Ναυπλίου από ομάδα νεαρών Ναυπλιωτών.

Πλήθος οι καταγγελίες για το μοιραίο απορριμματοφόρο, για τις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα ασφαλείας, την κατανομή των εκτελούντων κοινωνική εργασία, για την απουσία ελέγχων.

Μέχρι τώρα καμιά επίσημη απάντηση, καμιά ανακοίνωση από το Δήμο πλην της έκφρασης συλλυπητηρίων και καμιά ενέργεια από τον Εισαγγελέα που να έχει γίνει γνωστή.

Θα περάσει και αυτό έτσι; εδώ δεν μιλάμε για πολιτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις και ευθύνες, μιλάμε για ότι πολυτιμότερο, την ανθρώπινη ζωή.

Μια ομάδα νεαρών Ναυπλιωτών που κυκλοφορούσε από καιρό γύρω από την πλατεία του Άγιο Νικόλα και που ήταν στα στόματα των κατοίκων και καταστηματαρχών για παραβατικές συμπεριφορές πήγαν σε μπαρ στο κέντρο του Ναυπλίου και αφού προκάλεσαν τους θαμώνες και ένα γκρουπάκι που έπαιζε μουσική και αρνούμενοι να αποχωρήσουν θεώρησαν καλό να τα κάνουν γυαλιά καρφιά.

Αποτέλεσμα να έχουμε βαριά τραυματίες και τραυματισμένη τη μικρή κοινωνία μας που μέχρι τώρα ήταν ασυνήθιστη, αλλά έκανε και πως αγνοούσε, τέτοιες "δραστηριότητες".

Πως θα θεραπευτούν τα τραύματα; η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει αλλά οι συνέπειες σε όλους θα μείνουν για πάντα και να ευχηθούμε να μην ανοίξει ένας κύκλος βίας που είναι το μόνο που δεν χρειαζόμαστε τούτη την ώρα.

Μελαγχολικές σκέψεις και γεγονότα που "χαράζουν" τη μικρή μας πόλη.

Για ένα είμαι σίγουρος, ότι η απάθεια της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί.

Μαζί με τον κατήφορο.