Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η συγκυβέρνηση έχει αρχίσει. Πάμε για εκλογές.

«Κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, μάλλον το έχουμε παρακάνει στην συναίνεση. Στην παιδεία ψηφίζετε από κοινού. Στο μεσοπρόθεσμο τα μισά τα ψηφίζετε από κοινού. Σήμερα ψηφίζετε από κοινού, όπως και την Πέμπτη στα αυθαίρετα. Κάντε και λίγο αντιπολίτευση!»

Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλή, 30 Αυγούστου 2011.



Σήμερα 31 Αυγούστου 2011 στο Υπουργικό Συμβούλιο:

Οι συγκλίσεις είναι μεν απαραίτητες, αλλά πρέπει να τελειώνουν τα σενάρια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε ότι η σεναριολογία που επανέρχεται δημιουργεί ένα κλίμα που, χωρίς λόγο, «δημιουργεί πρόβλημα και στη δουλειά μας». «Θα είναι και εγκληματικό να μπούμε εμείς σε μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία, είτε περί εκλογών, είτε περί συγκυβερνήσεων».

Εσείς τώρα τι καταλάβατε;

Να σας πει ο Prefadoros με το φτωχό του το μυαλό τι θα γίνει.

Τα νούμερα λένε ότι ως χώρα δεν τα βγάζουμε πέρα από το τέλος του χρόνου, το νέο μισθολόγιο μειώνει ακόμα περισσότερο τις αμοιβές και η ανεργία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πτώση του Χρηματιστηρίου (με ένα ευρώ ξέρετε πόσες μετοχές αγοράζετε;), τα Πανεπιστήμια δεν ανοίγουν, τα καταστήματα κλείνουν είτε γιατί δεν έχουν δουλειά ή γιατί δεν θα πληρώνουν το ΦΠΑ και πάει λέγοντας.

Υπάρχει ελπίδα; μάλλον όχι, και από πουθενά.

Επομένως; η μόνη "σίγουρη" λύση είναι οι εκλογές.

Και τι θα γίνει ρε Prefadore άμα γίνουν εκλογές;

Τίποτα.

Επειδή πάλι δεν θα βγαίνουν τα κουκιά θα αναλάβει όλο το αστικό διεφθαρμένο και αποδεδειγμένα ανίκανο σύστημα, αφού μας έφερε εδώ, να μας σώσει με συγκυβέρνηση.

Και θα σωθούμε;

Όχι φυσικά, έχει κατήφορο ακόμη πριν αποφασίσουμε πραγματικά ν΄αλλάξουμε εμείς για να αλλάξουμε και την εξουσία.