Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αγαπητοί εργαζόμενοι. "Τσάτσος" δεν γεννιέσαι, γίνεσαι

Δυστυχώς αρχίσαμε στραβά τη νέα χρονιά

Στις 28 Δεκεμβρίου 2012, το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, με ανακοίνωση διαμαρτυρήθηκε για την μη καταβολή δεκαπενθημέρου, που άλλοι Δήμοι έδωσαν, κατηγορώντας το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο ως υπεύθυνο γι΄αυτό.

Ο Δήμαρχος, αφήνοντας πίσω το χθες και εφαρμόζοντας νέες μεθόδους, μπερδεύοντας ηθελημένα(;) τους ρόλους Δημάρχου και πολίτη-blogger, απάντησε μέσα από το προσωπικό του blog σε επίσημο συνδικαλιστικό όργανο! και μάλιστα των εργαζομένων του Δήμου χωρίς την ευαισθησία και υποχρέωση της ανάρτησης της ανακοίνωσης στην οποία απαντά.

(Είναι τα νέα κόλπα που νομίζει ότι θα περάσει επειδή αφήνει πίσω το παρελθόν.)

Φυσιολογική η αντίδραση με νέα ανακοίνωση του Σωματείου που κατηγορεί το Δήμαρχο και αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Σαφώς ο κ. Δήμαρχος Ναυπλιέων είναι σίγουρο ότι πιάνει πουλιά στον αέρα. ʺΤο Δ.Σ. του Σωματείου μας ορμώμενο από υστεροβουλία και υποκινούμενο-καθοδηγούμενο από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μάχεται πολιτικά τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων, έναντι συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων μόλις γίνουν Δήμαρχοι οι άλλοι. Κάποιους από εμάς θα τους βάλουν να δουλεύουν σε αρωματισμένα σκουπίδια και κάποιους θα τους βαπτίσουν «προϊστάμενους» (πιθανόν να ζητηθεί η εμπειρία του κ. Δημάρχου σε θέματα νομιμότητας/αξιοκρατίας).ʺ Χρειάζονται και τα φαιδρά, το γέλιο δίνει ζωή."

Από αυτά που διαβάζω, και φρόντισα να μάθω, η αλήθεια για την ουσία της υπόθεσης είναι κάπου στη μέση.

Πάμε όμως στον τρόπο που η εξουσία, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμαρχος, αντιδρά σε κάθε τι που δεν του αρέσει ή νομίζει ότι κάνει κακό στην εικόνα που προσπαθεί να επιβάλει.

Αφού λοιπόν περνάνε και δυο μέρες από την δεύτερη ανακοίνωση του Σωματείου, κάποιοι εργαζόμενοι του Δήμου "αυθορμήτως", έτσι γίνεται πάντα, διαμαρτύρονται για την απόφαση του Σωματείου τους που κατηγορεί το Δήμαρχο.

Υπογράφουν κάποιο χαρτί, στις 31-12-2012 υποτίθεται, και το διοχετεύουν σε κάποιο blog, στις 2-1-2013, οι παπαγάλοι που λέγαμε, εδώ, χωρίς άλλη σελίδα, και από κει το παίρνει ο Δήμαρχος, που μέχρι τότε δεν ξέρει τίποτα! και το αναδημοσιεύει στο blog του γράφοντας:

"Η παρακάτω ανακοίνωση βγήκε από δημοτικούς υπαλλήλους ενημερωθείτε χωρίς σχόλια.Copy Paste από Αργολικές Ειδήσεις"

Ρε Δήμαρχε, βλάχοι είμαστε, μαλάκες δεν είμαστε.

Αν πιστεύεις ότι με τέτοια κόλπα θα παραπλανήσεις τους αφελείς και θα διασπάσεις τους εργαζόμενους, σε φίλους και εχθρούς, σύντομα θα διαπιστώσεις, και συ όπως και πολλοί άλλοι πριν από σένα, ότι αυτές οι τακτικές γυρίζουν μπούμερανγκ.

Κάτι για τους εργαζόμενους που υπογράφουν τη "δήλωση", ο ταξικός σας εχθρός είναι η εξουσία που σας καταπατά τα διακαιώματα και σας δίνει ψίχουλα με το φόβο της απόλυσης και της περαιτέρω εξαθλίωσης.

Αν μετά από τρία Μνημόνια δεν το καταλάβατε είστε άξιοι της μοίρας σας, μπράβο στη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας που τρία χρόνια τώρα δίνει άνισο αγώνα κατά των αυθαιρεσιών και της μονομερούς λιτότητας που μας επέβαλαν οι εξουσιαστές μας.

Εύχομαι, εσείς οι "δηλωσίες", να μην βρεθείτε ποτέ στην ανάγκη να σας συμπαρασταθεί το Σωματείο σας.

*** Ο Prefadoros υπηρέτησε περισσότερο από 16 χρόνια σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο Συλλογικό Όργανο τον κλάδο του, αισθάνεται υπερήφανος για την τιμή των συναδέλφων του που τίμησε με την σειρά του με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικό όφελος.

Απαραίτητη η υποσημείωση, ξέρω εγώ.