Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αφήστε τις ειρωνείες κ. Κωστούρο, Δήμαρχος Ναυπλιέων είστε, πέστε την αλήθεια

(Άλλη φορά θα εξηγήσουμε γιατί αντιδρά έτσι ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος)

Ενδιαφέροντα τα μαθήματα, μέσα από το blog σας κ. Κωστούρο, εδώ. Αυτά με την ετυμολογία των λέξεων λέω. Θα μας φανούν χρήσιμα. Για να ξεκινήσουμε, μπορείτε να μας πείτε πως λέγετε "αυτός που κρύβει την αλήθεια";

Επειδή είμαι ξεροκέφαλος, δεν εντυπωσιάζομαι από δύσκολες αναλύσεις που άλλωστε δεν καταλαβαίνω, ούτε έχω την ευφυΐα να αντιλαμβάνομαι υψηλού επιπέδου πολιτικές κινήσεις στη σκακιέρα του Δήμου μας, που κυριαρχείται από μεγάλους παίκτες...

Επειδή, ναι το ομολογώ, είμαι άσχετος και αδαής, όπως λέτε κ. Δήμαρχε, μπορώ να ρωτήσω ή θα χαρακτηριστώ και λαϊκιστής επειδή δεν συμφωνώ σε όλα με σας;

Μάθαμε σήμερα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος έβγαλε από τη χρηματοδότηση και εκτέλεση ορισμένα έργα που θεώρησε ότι δεν είναι πλέον πρώτης προτεραιότητας και γιατί οι Δήμοι "αδιαφόρησαν" και δεν προχώρησαν σε δημοπρατήσεις, εδώ.

Τα έργα είχαν ενταχθεί πριν εννέα μήνες και ήταν έτοιμα, χρηματοδοτημένα και περίμεναν τις δημοπρατήσεις.

Αν δεν υπάρξει κάτι συγκλονιστικό, τα έργα χάνονται ή στην καλύτερη περίπτωση θα ενταχθούν, αφού είναι ώριμα, σε κάποιο μελλοντικό πρόγραμμα.

Προς το παρόν λοιπόν, το σημαντικό και απαραίτητο έργο της αποχέτευσης στο μεγαλύτερο μέρος του πρώην Δήμου Ασίνης και κάπου 2.000.000 Ευρώ στην περιοχή, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, χάθηκαν.

Αντί λοιπόν να έχουμε από πλευράς του Δημάρχου μια ψύχραιμη και κυρίως υπεύθυνη αντιμετώπιση, έχουμε ειρωνείες, εξυπνακισμούς, μαθήματα προς πραγματικούς ή φανταστικούς αντιπάλους.

Όχι μόνο αυτά, στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, χρησιμοποιεί το έγραφο παρουσιάζοντας τις παραγράφους που θέλει και όχι όλο το κείμενο της απόφασης του Υπουργείου:

Βάζετε κ. Δήμαρχε τη μισή αιτιολογία της απόφασης και παραλείπετε την άλλη μισή που λέει, "...και αφετέρου δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες υλοποίησής τους (δεν έχουν λάβει προέγκριση δηµοπράτησης για κανένα υποέργο τους)".

Μπορείτε να μας εξηγήσετε, σε μας τους άσχετους, όπως λέτε, αν δεν είχατε καθυστερήσει λόγω ανικανότητας; άγνοιας, αδιαφορίας; ανεπάρκειας; κακής εκτίμησης; ή ότι εσείς νομίζετε, και προχωρούσατε στις δημοπρατήσεις, το έργο θα γινόταν; ναι ή όχι;

Απλό και αληθινό, όλα τα άλλα είναι φτηνή πολιτική και άρνηση παραδοχής ευθύνης.

(Για τις παραγράφους αυτές έχει δοθεί εξήγηση, * Διευκρίνηση από τον Prefadoro, 21-1-2013.)

Γιατί η ουσία τελικά είναι ότι χάθηκαν 2.000.000 Ευρώ από ένα έργο ώριμο και χρηματοδοτημένο και υπεύθυνος είστε εσείς, αφού αναλάβατε να απαντήσετε, και φυσικά ότι και να λέτε είναι περιττό.

Μια μόνο λέξη έφτανε σαν απάντηση, "συγνώμη" συμπολίτες, ολιγωρήσαμε, δεν θα ξανασυμβεί, βάζουμε τον κώλο μας κάτω και δουλεύουμε, αφήνοντας τις μεγαλοστομίες και τα παχιά λόγια.

Αλλά συνεχίζεται να προκαλείτε τη νοημοσύνη μας, όση έχουμε, κρυπτόμενος πίσω από την ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που στην προσπάθεια να δικαιολογήσει, και αυτή, τα αδικαιολόγητα, παραδέχεται στην ουσία ότι όσοι Δήμαρχοι ολιγώρησαν τα έχασαν και χρυσώνει το χάπι με τα περί προσεχούς ένταξης στο καινούργιο πρόγραμμα 2014-2020, εδώ.

Ποιος ζει ποιος πεθαίνει και πόσοι θα είναι Δήμαρχοι τότε, μετά τις Δημοτικές εκλογές του Ιουνίου 2014.

Αυτά κ. Δήμαρχε, κατά τα άλλα:

Διαβάστε και την ετυμολογία των λέξεων, σεμνότης, σοβαρότης, μετριοπάθεια, "ξερόλας", "Λουδοβίκος".

Ξέρετε κ. Δήμαρχε, όλοι δεν είναι το ίδιο, όλοι δεν είναι σαν αυτούς που μάλλον σας αρέσει να έχετε γύρω σας και νομίζετε ότι είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας.

Μάθετε να ακούτε, καλό θα σας κάνει.

Και ετυμολογήστε τις φράσεις, "Ένας Δήμαρχος" και "ένας ακόμα Δήμαρχος".

Μπορεί να σας χρειαστεί.

Επίσης τις λέξεις:

Θράσος, αμετροέπεια, κουτσαβακισμός.

Επειδή όμως και μεις έχουμε παίξει στις αλάνες, μπορούμε να σας αντιμετωπίσουμε και στο δικό σας γήπεδο.

Το "υφάκι" και "στιλάκι" και το "καλαμπουράκι" όσο είστε Δήμαρχος αφήστε τα, είστε υποχρεωμένος να απαντάτε ακόμα και στους "κατώτερους" (από ποιους άραγε;) χωρίς ειρωνείες.

(Σας αρέσει δεν σας αρέσει).

..................................................................

Ότι και να γίνει σε αυτό το Δήμο, με κάποιο μαγικό τρόπο, όλο στη ΔΕΥΑΝ καταλήγουμε.

Τι τη θέλατε την ανακοίνωση ρε παιδιά;

Είναι δυνατόν να έχει απενταχθεί ένα απαραίτητο έργο 2.000.000 Ευρώ με επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο και εσείς τάχα να απαντάτε σε "δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο";

Έλεος πια, δεν σέβεστε τους Δημότες και καταναλωτές;

Επειδή όμως προκαλείτε, γράφετε στο δελτίο τύπου "Ήδη η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Πελοποννήσου".

Δώστε στη δημοσιότητα τα έγραφα των ενεργειών σας, έτσι κάνει μια υπεύθυνη Διοίκηση μιας Επιχείρησης κοινής ωφέλειας, αλλιώς τι να υποθέσουμε;

Θα περιμένω, ως τότε, η φοβερή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ:

"Δελτίο τύπου
Δ.Ε.Υ.ΑΝ

Σχετικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο περί της απεντάξεως του έργου “ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ”, έχουμε να διευκρινίσουμε τα κάτωθι :

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., αμέσως μόλις επέκτεινε την αρμοδιότητά της στο νέο Καλλικρατικό Δήμο αρχές του 2011, έκανε εγκαίρως, μεταξύ και όλων των άλλων, τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του έργου της αποχέτευσης του Δρεπάνου προς χρηματοδότηση στο Ε.Π.Π.Ε.Ρ.Α. Η έγκριση ένταξης δόθηκε τον Απρίλιο του 2012, στη συνέχεια έγινε όλη η προετοιμασία για την δημοπράτηση του έργου αλλά παρόλα αυτά, και παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, λάβαμε στις 31/12/2012 την απόφαση του Υπουργείου για την απένταξη του έργου αυτού μαζί με άλλα 30 περίπου έργα ανά τη χώρα, με κύρια αιτιολογία ότι τα συγκεκριμένα έργα “δεν είναι απαραίτητα με βάση τις ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας στον τομέα του περιβάλλοντος”.

Ήδη η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αξίζει να γίνει γνωστό ότι πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας παλιάς εργολαβίας, η οποία είχει μείνει ημιτελής από το 2002.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν"

Το τέλος είναι το καλύτερο, "έλα μωρέ, εντάξει, κάτι σωλήνες είχανε μείνει πριν δέκα χρόνια, δεν τρέχει και τίποτα, θα το βάλουμε στο ΕΣΠΑ που τελειώνει το 2013".

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

http://dimitrioskostouros.blogspot.gr/

Και επειδή υπάρχουν ακόμα, λίγες, σοβαρές παρουσίες στην περιοχή μας, δείτε πως αντιμετώπισε το θέμα ο κ. Κωτσοβός, εδώ.

Prefadoros

* Διευκρίνηση από τον Prefadoro
Επειδή η καθυστέρηση στη δημοπράτηση των έργων, όπου την ανέφερα, ερμηνεύεται σαν καθυστέρηση από τους Δήμους, το σωστό είναι ότι η καθυστέρηση προήλθε από την μη έγκαιρη προέγκριση των δημοπρατήσεων από το Υπουργείο.
Επομένως η όποια παρανόηση οφείλεται στην κακή ερμηνεία και μόνο από τον Prefadoro που φυσικά διορθώνει.
Παραμένει ζητούμενο γιατί απεντάχθηκαν τα έργα και αν οι Δήμοι ενήργησαν όπως έπρεπε.
21-1-2013