Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, άμα δεν μπορείτε, παραιτηθείτε, μην κρύβεστε

Ίσως στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία της τετραετίας οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι απέφυγαν να ψηφίσουν.

Σε ένα χρόνο θα ξαναζητήσουν την ψήφο μας, να την κάνουν τι;

Όταν αποφεύγουν να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν για το μέλλον της πόλης, του Δήμου και του Λιμανιού γιατί θα αποφασίσουν; θα μου πεις ένα παγοδρόμιο φέρανε, τα κάνανε "σκατά" και συνεδριάσανε τρεις φορές για να βρούνε άκρη.

Το μεγαλύτερο θέμα, που γεννά όμως προβλήματα που θέλουν λύσεις, είχε να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου 2012, αλλά οι ΕΙΚΟΣΙ από τους τριάντατρεις Συμβούλους ήταν απόντες από την αρχή ή απουσίαζαν κατά την συζήτηση και ψηφοφορία.

Το μεγάλο έργο του Λιμανιού, της προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων, της τουριστικής προοπτικής, της ασφάλειας, της χωροθέτησης και των χώρων στάθμευσης στην παραλία.

Οι περισσότεροι από τους εκλεκτούς φίλους και συμπολίτες, προτίμησαν να μην πάρουν μέρος και να τοποθετηθούν.

Γιατί; τι φοβήθηκαν; μήπως να μην έχουν ευθύνη αν κάτι δεν πάει καλά; μήπως για να μας παραστήσουν εκ των υστέρων ότι είχαν δίκιο; ΝΤΡΟΠΗ.

Έχω αποδείξει ότι δεν μασάω τα λόγια μου, δεν κάνω χάρες σε κανέναν.

Τα εύσημα λοιπόν στους δεκατρείς Συμβούλους που συμμετείχαν και ψήφισαν, μην τολμήσει να τους κατηγορήσει κανείς για την ψήφο τους.

Ιδιαίτερα στο Γιάννη Γκιόλα, τον Ανδρέα Βασιλείου αλλά και τους περισσότερους από την πλειοψηφία που έμειναν στην αίθουσα και συνέβαλαν ώστε να φωτιστούν όλες οι πλευρές του θέματος.

Για τους άλλους, τι να πεις, ας κάτσουν να τσακώνονται και να κρύβονται.

Αντιγράφω από τα πρακτικά της Συνεδρίασης και τονίζω:

Κατά την λήψη απόφασης απουσίαζαν από την αίθουσα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. : Χρόνης Νικόλαος, Κουτρουμπής Σταύρος, Λυκομήτρος Αλέξανδρος , Μπακέας Δημήτριος, Μπαρού Ραφαήλ , Γκιαούρη-Κούτσελα Μαργαρίτα , Νώτης Γεώργιος, Χριστόπουλος Αριστείδης, Βασιλόπουλος Βασίλειος, Καρέλης Χρήστος, Σαλεσιώτης Αναστάσιος, Νικολάου Κων/νος, Παναγιώτης Μερμίγκης, Γραμματικόπουλος Χρήστος, Θεμελής Κων/νος, Τσίρος Δημήτριος ). Η κα. Πιτσάκη–Ξύδη είναι παρούσα στο παρόν θέμα.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Δέκα (10) Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν ΥΠΕΡ
Τρεις (3) Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κ.κ. Ανδρέας Βασιλείου,Ιωάννης Γκιόλας και Ευάγγελος Βλαχάκης ψήφισαν ΚΑΤΑ
Αριθμός Απόφασης 479 /2012

1.Εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ» για την υλοποίηση του έργου εφαρμογής του Κώδικα Ασφαλείας στο λιμένα Ναυπλίου με το Δήμο Ναυπλιέων λόγω μη ύπαρξης διαχειριστικής επάρκειας του ΔΛΤΝ.
2. Εγκρίνει τη προγραμματική σύμβαση και τους όρους αυτής οι οποίοι έχουν ως
εξής :
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΑΔΑ: ΒΕΦΧΩΚΦ-Ρ0Μ

Απουσίαζαν από την αρχή:

1. Αναγνωσταράς Παναγιώτης
2. Τσίρος Παναγιώτης
3. Παπαδημόπουλος Δημήτριος
4. Γαβρήλος Θεόδωρος

Επίσης ο Τάσος Σαλεσιώτης είχε ψηφίσει θετικά στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, εδώ και εδώ, αν και δεν ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο.