Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η "αμαρτωλή" ΔΕΥΑΝ μέσα από τη γνώση της Διευθύντριας κ. Άννας Μαντά

"... ας ασχοληθεί και με το ακατάλληλο νερό πού' ποτίζεται' τόοοοσα χρόνια Κάντια και Ϊρια και Τολό, ας ασχοληθεί με την υψηλήηηη τιμή που αγοραζόταν αυτό το δηλητήριο από ιδιώτες, ας ασχοληθεί με το βιολογικό καθαρισμό του Τολού, που έχει λήξει η περιβαλλοντική του άδεια από το 2006 και έχει χαλάσει βασικό του μηχάνημα επίσης από το 2006, με σοβαρές οικονομικές και άλλες συνέπειες"
Άννα Μαντά Διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Η πρόκληση σαφής, προς όλους μας, κυρίως όμως προς αυτούς που έχουν τον έλεγχο, προς τον Εισαγγελέα.

Μια απλή ερώτηση έκανα, ως Prefadoros, στην κ. Άννα Μαντά μέσω του facebook για το έργο του Δρεπάνου που απεντάχθηκε, όπως μας παρέπεμψε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος.

Ξεκαθαρίζει στην απάντηση ότι από την πλευρά της ΔΕΥΑΝ όλα έγιναν όπως έπρεπε και αφήνει "θανατηφόρα" αιχμή, "την υπόσχεση για την ένταξη σε χρηματοδότηση" που δεν διευκρινίζει από ποιους σε ποιους και το πότε.

Η συνέχεια είναι όχι απλά ενδιαφέρουσα αλλά πραγματικά "τσακίζει".

Μιλά για "ακατάλληλο νερό", για υψηλή τιμή στο "δηλητήριο", για τη λειτουργία (;) του βιολογικού του Τολού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, πραγματικά τα θεωρώ απίστευτα παρά τις επισημάνσεις και αναφορές στη ΔΕΥΑΝ που έχω κάνει, εδώ, εδώ, εδώ.

Αυτή η Επιχείρηση συνεχίζει, χρόνια τώρα, να μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Για το έργο που απεντάχθηκε, ελπίζω οι απαντήσεις του Υπουργείου στις ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι Βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας και Γιάννης Ανδριανός να φωτίσουν τους πραγματικούς λόγους που έγινε αυτό.

Η ερώτηση του Prefadorou και η απάντηση της Άννας Μαντά:

"Θα σε παρακαλούσα να δημοσιεύσεις τη συνέντευξη για το έργο του Δρεπάνου που απεντάχθηκε που, όπως λέει ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, εσύ έδωσες και περιέχει όλα τα στοιχεία.
Ευχαριστώ
Prefadoros Prefadoros-Nafplio"

"Anna Manta την συνέντευξη μπορείτε να την πάρετε απο την MAXTV. Δεν έδωσα κανένα νέο στοιχείο, εκτός από αυτά που ήταν ήδη γνωστά. Δηλαδή,την αλήθεια. Δηλαδή την ετοιμότητα και την ωριμότητα του φακέλλου με όλα τα τεχνικά προαπαιτούμενα, την υπόσχεση για την ένταξη σε χρηματοδότηση, το έγγραφο της μη ένταξης, την προσπάθεια αναζήτησης άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, και το δεδομένο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη μας να βοηθήσει.Η ...συνήθης πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων θεμάτων είναι δουλειά άλλων, όχι δική μου.

Anna Manta Ανέφερα όμως και ένα νέο στοιχείο, πολύ σημαντικό. ¨Οτι το έργο αυτό είχε ξεκινήσει το 2002, ότι έγινε ένα μικρό κομμάτι, που σήμερα μπορεί και να έχει αχρηστευθεί, ότι όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχαν πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα, δεν έγινε τίποτα για να αποτελειώσει και να λειτουργήσει και ότι αυτή η απραξία δεν στηλιτεύτηκε απο κανέναν ! Εδώ όμως έρχεται η σειρά τού τύπου. Εννοώ του αδέσμευτου, του αντικειμενικού που λειτουργεί με κριτική, υπεύθυνη στάση χωρίς να χαίδεύει αυτιά.Επιτέλους, αυτή τη φωνή χρειαζόμαστε! Οι πολίτες δεν τρώμε κουτόχορτο! Και μαζί με αυτή τη ξεχασμένη εργολαβία, ας ασχοληθεί και με το ακατάλληλο νερό πού' ποτίζεται' τόοοοσα χρόνια Κάντια και Ϊρια και Τολό, ας ασχοληθεί με την υψηλήηηη τιμή που αγοραζόταν αυτό το δηλητήριο από ιδιώτες, ας ασχοληθεί με το βιολογικό καθαρισμό του Τολού, που έχει λήξει η περιβαλλοντική του άδεια από το 2006 και έχει χαλάσει βασικό του μηχάνημα επίσης από το 2006, με σοβαρές οικονομικές και άλλες συνέπειες, κλπ, κλπ, κ.λ.π."