Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Παπαγάλοι και παπαγαλάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία

"Κρίμα" που θα έλεγε και ο Δημήτρης Κωστούρος, οι διαδικτυακές ιστοσελίδες και blogs έγιναν χειρότερα από τις εφημερίδες που στο κάτω κάτω έχουν και έξοδα.

Η είδηση της μήνυσης του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πιτσάκη για «συκοφαντικό και υβριστικό για την πολιτική και ηθική του υπόσταση», δημοσίευμα, όπως διαβάζουμε στο blog του δημοσιογράφου Πολύδωρου Δάκογλου δεν έτυχε της προσοχής και του σχολιασμού από κανένα άλλο διαδικτυακό μέσο.

"Συνελήφθη ο Γιάννης Πιτσάκης μετά από μήνυση του Δημάρχου Ναυπλιέων" γράφει ο κ. Δάκογλου στο blog της "Ενημέρωσης Πελοποννήσου".

Άσχετα από το αν είναι ακριβής ο τίτλος, αλλά και το περιεχόμενο της είδησης, ο Πολύδωρος Δάκογλου περνά στον αναγνώστη, με τη μαεστρία που διαθέτει, αυτό που θέλει, δηλαδή την δική του "αλήθεια" που ευνοεί επικοινωνιακά το Δήμαρχο.

Δεν θα μπω στην ουσία της υπόθεσης από τη στιγμή που θα κριθεί στα Δικαστήρια, όμως δεν μπορώ να μην πάρω θέση για τη στάση, ακόμα και επαγγελματιών δημοσιογράφων, να αγνοήσουν επιδεικτικά ακόμα και μια απλή αναφορά τη στιγμή που μας πασάρουν καθημερινά ένα κάρο άχρηστες "παπαριές", ναι "παπαριές" και προβάλουν αδιάφορες ειδήσεις του στυλ "ο Βουλευτής τάδε θα απουσιάζει στο εξωτερικό".

Εντάξει, είναι γνωστό ότι ο Πιτσάκης δεν έχει και πολλούς φίλους στα ΜΜΕ, όμως αυτό δεν έχει σχέση ή δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με την παρουσίαση της είδησης.

Η προκλητική παρουσίαση ειδήσεων και "ειδήσεων" από τα διαδικτυακά μέσα "μονόπαντα" παίρνει διαστάσεις γελοιότητας, φαντάζομαι τι θα γίνει όσο πλησιάζουμε προς τις Δημοτικές εκλογές.

Δυστυχώς μετέφεραν τελικά τη μετριότητα, για να μην πω τίποτα χειρότερα, του έντυπου τύπου των τελευταίων χρόνων στο διαδίκτυο.

Αγνοούν όμως ως παλαιο-νεόκοποι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ότι το διαδίκτυο έχει άλλο κοινό, άλλους αναγνώστες και κυρίως μένουν διαχρονικά τα κείμενά τους, συνήθως για να τους εκθέτουν.

Τα "παιχνιδάκια" που έπαιζαν ανενόχλητοι με τις εφημερίδες τους νομίζουν ότι μπορούν να τα "παίζουν" και στο διαδίκτυο.

Την τύχη των εφημερίδων τους θα έχουν.

Θα στεναχωρήσω το φίλο μου της http://expressnews.gr/, που εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Δεν είναι ότι δεν δημοσίευσε την είδηση για τον Πιτσάκη, δεν έχει σχολιάσει καθόλου την απένταξη των έργων Λέρνας και Δρεπάνου, πλην της δημοσίευσης των δελτίων τύπου των τριών Βουλευτών του Νομού, ενώ φρόντισε με παραπλανητικούς τίτλους και τρία δημοσιεύματα να σχολιάσει τη φανταστική αποχώρηση ενός Συμβούλου από το συνδυασμό του Γραμματικόπουλου.

Μάλιστα για να μειώσει το συνδυασμό αναφέρει, ψευδώς και για τις εντυπώσεις, για δέκα μήνες θητείας ακόμη ενώ η αλήθεια είναι ότι η θητεία λήγει σε δεκαεννέα μήνες.

Αυτά, το κακό είναι ότι το διαδίκτυο δεν χρειαζόταν τέτοια δημοσιογραφία ή "δημοσιογραφία".

Prefadoros