Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Τρικομματική σκληραίνει, η απόγνωση φέρνει αντιδράσεις

Το ΚΚΕ βγαίνει μπροστά και δυναμικά στον αγώνα.

Η σημερινή μέρα 31 Ιανουαρίου 2013, πέρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους εργαζομένων, θα δείξει αν θα έχουμε σύγκρουση διαρκείας ή τις συνηθισμένες, εδώ και ένα περίπου χρόνο, αναδιπλώσεις εκ μέρους κομμάτων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και όσων πλήττονται περισσότερο από την επιβολή των βάρβαρων Μνημονίων.

Το σίγουρο είναι ότι χθες, 30 Ιανουαρίου, είχαμε κατά τη γνώμη μου πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις που σηματοδοτούν την κατεύθυνση σε μεσοπρόθεσμο πολιτικό επίπεδο.

Το σημαντικότερο γεγονός είναι η επιστροφή, στην ουσία άπρακτης, της κουστωδίας υπό τον Πρωθυπουργό των πλέον επιφανών οικονομικών παραγόντων με μόνο όφελος μια υπόσχεση για 1 δις και αυτό με πολλές προϋποθέσεις από το Κατάρ.

Δεν είναι ότι δεν έρχεται χρήμα, άλλωστε όποιος καταλαβαίνει και θυμάται δεν είχε προσδοκίες μετά το ναυάγιο του Αστακού και το πρόσφατο του Ελληνικού.

Είναι η πρώτη "αποτυχία" του Αντώνη Σαμαρά μετά τη "νίκη" της δόσης, δύσκολα να κουκουλωθεί από τα συστημικά ΜΜΕ.

Το άλλο πολύ σημαντικό είναι η εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα και σε συμπαράσταση του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κοδέλας πήγε στο μπλόκο της ΠΑΣΥ του ΚΚΕ και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες συντρόφους του ΠΑΜΕ.

Δεν θα μιλήσω για τις προβοκάτσιες, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ΄αυτές, αλλά για την αναλγησία, στις δηλώσεις τουλάχιστον του κ. Βρούτση, που απροκάλυπτα κατηγόρησε συνδικαλιστές και εργαζόμενους για την κατάντια των Ασφαλιστικών Ταμείων και για την περεταίρω λεηλασία τους με το πρόσχημα της "οικονομικής και λογιστικής" ενοποίησης.

Τα υπόλοιπα με τις αντιδράσεις και τις συλλήψεις τα ξέρετε.

Σήμερα ξεκίνησε και η πληρωμή των μειωμένων μισθών και συντάξεων.

Έρχονται σιγά σιγά και τα άλλα.