Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Ο Prefadoros φταίει κατά τους "τσάτσους" εργαζόμενους

Μας κουράζει, και μένα και τους παλιούς μου αναγνώστες, αλλά είμαι υποχρεωμένος κάθε τόσο να επαναλαμβάνω τα ίδια.

Δεν εκβιάζεται, δεν φιμώνεται, γράφει την άποψη του ανεξάρτητα από το ποιος "ωφελείται" ή "αδικείται", δεν φοβάται, δεν μπαίνει σε καλούπι, αντέχει και αντλεί την όποια δύναμή του από την ανταπόκριση των αναγνωστών του και την πίστη του στη νομιμότητα, ως απαράβατου όρου της πολιτικής διαδικασίας.

Είναι πλέον στάση ζωής και γι΄αυτό αδούλωτη, η γραφή του Prefadorou.

Πιστεύουν κάποιοι με ύβρεις και κρυφές απειλές ότι θα με κάνουν να σταματήσω να γράφω ή θα υποταχτώ.

Οι αφελείς, διδάσκονται από τον περίγυρο τους φαίνεται, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει πιο πέρα.

Αφορμή η επίθεση που δέχομαι από "ανώνυμους" για τη θέση μου κυρίως στην "μαϊμού" ανακοίνωση εργαζομένων που χαρακτήρισα "τσάτσους".

Προφανώς εθίγησαν, ξέρετε κάτι μεταξύ μας, καλά έκαναν.

Όμως δεν έκαναν καλά που κρύβονται και που απαξίωσαν το Σωματείο τους.

Το Σωματείο τους θα είναι εκεί για να τους στηρίξει, εφόσον βέβαια το στηρίζουν και αυτοί, ούτε η σημερινή, ούτε η αυριανή, ούτε βέβαια η χθεσινή αιρετή εξουσία θα τους στηρίξει, τους χρειάζεται και τους θυμάται όσο είναι στα πράγματα.

Όποιος εργαζόμενος δεν μπορεί να καταλάβει αυτό το απλό, τότε...

Μέσα σε ένα απόγευμα έλαβα τα κάτωθι Mails:


Το πρώτο mail:

"Αγαπητέ πρεφαδόρε

σε παρακολουθώ καιρό. Είσαι ένα κομματάκι από τον καθημερινό μου μικρόκοσμο.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Τσάτσος γίνεσαι δεν γεννιέσαι. Αυτό το ξέρεις πολύ καλά γιατί σου έχει συμβεί έντονα. Δεν ξέρω πόσο ετών είσαι αλλά αν είσαι νέος λυπάμαι πολύ. Αν είσαι μεγαλύτερος όλα δικαιολογούνται λόγω της οικονομικής κρίσης.....

Καλή χρονιά

Υγεία , Αγάπη

Τα πράγματα έχουν πάντα περισσότερες από μία όψεις
Γιώργος Α. Πολίτης"

*** Τόσο αξιόπιστος ο κ. Γιώργος Πολίτης που η διεύθυνση του mail γράφει Γιάννης Πολίτης.

Κύριε "Γιώργο Α. Πολίτη" κατάφερες να κάνεις τον Prefadoro να γράψει για σένα, φαντάζομαι θα είναι η μεγαλύτερη τιμή που δέχτηκες στη ζωή σου.

Το δεύτερο mail:

"Είμαι ένας από αυτούς τους υπαλλήλους που υπογράφουν το κείμενο. Για σένα έγινα τσάτσος. Να βρίσεις το σπίτι σου ρε και όχι ανθρώπους που ιδρώνουν μέσα στην αγωνία κάθε μέρα. Κάθεσαι στο κομπιούτερ σου και τα ξέρεις όλα. Ξέρεις αν πατάνε οι συνδικαλιστές ποτέ για δουλειά; ε ξέρεις;
Ξέρεις τι μούτρα είναι; σαν εσένα. Τσάτσος είσαι εσύ και όχι εγώ ρε τρύπιε. Ρώτησα και έμαθα για σένα τι έκανες στο δήμο αργότερα και από που τα παίρνεις τώρα.
Αλλά αφού για σένα είμαι τσάτσος έτσι θα με βρεις μμπροστά σου. Τσάτσε

Αυτό στο έστειλε η Τσατσούλη τσάτσε. Ποια μετάθεση ρε που την έστειλαν στο Νευροκόπι; Οι άλλοι τι είναι μούλοι; Χάσου Τσάτσε γεννημένε και γινομένε

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι
του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας
«Σ.Ε.Τ.Α.Α.»

Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο συμμετείχα στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, ήταν γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να προσφέρω στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων. Θεώρησα δε, ότι μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες, με αξιοπρέπεια και νηφαλιότητα, θα υπηρετούσα αποκλειστικά και μόνο το καλώς εννοούμενο συμφέρον αυτών.
Ένα εργατικό σωματείο είναι ένας χώρος συλλογικής δράσης. Γι΄ αυτό το λόγο και πρέπει, όχι μόνο στα διακηρυγμένα αιτήματα και τους στόχους του, αλλά και στην ίδια την καθημερινή του δράση, πρακτική και λειτουργία των θεσμικών οργάνων του, να αντιπαλεύει την κυρίαρχη λογική και πρακτική και να ενεργεί υποδειγματικά και με διαφάνεια.
Και τούτο διότι άλλο ο δυναμισμός και η μαχητικότητα, την οποία όλοι μας θα πρέπει να επιδεικνύουμε στην διεκδίκηση των καθ΄ όλα δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων τα οποία έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο και άλλο η αμετροέπεια, η ειρωνεία, η εμπλοκή σε ανταλλαγή ύβρεων και η ασύμμετρη προσβολή της αξιοπρέπειας οποιουδήποτε προσώπου.
Με τέτοιες ενέργειες, αντί να προασπίζουμε το συμφέρον των εργαζομένων, ναρκοθετούμε και υποσκάπτουμε την ανεξαρτησία, την οποία θα πρέπει να επιδεικνύει το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να είναι και να θεωρείται σοβαρό και προπαντός αξιόπιστο στις διεκδικήσεις του.
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε λόγω της καθυστέρησης πληρωμής των εργαζομένων του Δήμου Ναυπλιέων (ένα πρόβλημα το οποίο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Τ.Α.Α. προσπάθησα να αντιμετωπίσω με όλες μου τις δυνάμεις, θεωρώντας τουλάχιστον αυτονόητο και δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων να πληρωθούν στην ώρα τους), εξεδόθησαν, χωρίς την παραμικρή ενημέρωσή μου, δύο δελτία τύπου τα οποία φέρουν τους αριθμούς πρωτοκόλλου 31/28-12-2012 και 32/30-12-2012 του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδος.
Τα παραπάνω δελτία τύπου, τα οποία φέρονται ως εκδοθέντα από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, αντί να επικεντρώνονται στο σοβαρότατο ζήτημα το οποίο δημιουργήθηκε, κυριολεκτικώς αναλώνονται σε μία επί προσωπικού επίθεση και αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή.
Επειδή το ύφος και το περιεχόμενο των ανωτέρω δελτίων τύπου είναι τουλάχιστον ατυχές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το ήθος και την ευπρέπεια η οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζει την συλλογική μας δράση ως συνδικαλιστικό σωματείο, θεωρώ ότι η ερήμην μου και εν αγνοία μου σύνταξη και δημοσιοποίηση αυτών, καθιστά διακοσμητική την παρουσία μου στο διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ενόψει και του ότι κατά τον χρόνο εκδόσεως αυτών είχα, ή μάλλον πίστευα ότι είχα, την ιδιότητα της Γραμματέως του Σωματείου.
Για τους παραπάνω λόγους, και αφού ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους που με τίμησαν με την στήριξή τους, υποβάλλω με λύπη μου την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, τονίζοντας ότι θα συνεχίσω να στηρίζω τον υγιή συνδικαλισμό και θα δηλώνω πάντα παρούσα στους αγώνες που θα επακολουθήσουν.

Nαύπλιο, 8 Ιανουαρίου 2013
Η δηλούσα
[υπογραφή]
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜ.ΤΖΑΒΑΡΑ
Υπάλληλος Δήμου Ναυπλιέων"

*** Μου αρκεί καλέ μου φίλε το tsatsos tsatsos που υπογράφεις, όταν βρεθείς μπροστά μου, πες μου ποιος είσαι, το έπιασες;

Για τη Γωγώ που σέβομαι και αγαπώ θα πω ότι λυπάμαι, ο χώρος του Συνδικαλισμού είναι σκληρός, θα της υπενθυμίσω μια παράγραφο από την ανακοίνωση της ΣΕΤΑΑ στις 30-12-2012:

"Τέλος ας γίνει κατανοητό ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν είναι φιλολογικοί σύλλογοι ούτε προσφέρουν βραδιές τσαγιού. Είναι εν δυνάμει πολιτικοί οργανισμοί που παράγουν πολιτική, ενδυναμώνουν και στηρίζουν σκληρά την ταξική πάλη και μάχονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Συμφωνώ απόλυτα Γωγούλα, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και γι΄αυτό δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι.

Το τρίτο mail:

"Πρεφαδορε θα συνεχίσεις να επιμένεις ότι όλο αυτό που έγινε απ την πρόεδρο του σωματείου ήταν σωστό ως προς τον χειρισμό που είχε? Θα συνεχίσεις να μας λες τσάτσους? Φαντάζομαι η παραίτηση της γραμματέα του σωματείου να σε έχει καλύψει? ελπίζω να κατάλαβες ποιος κρύβεται πίσω από όλα τα γεγονότα."

*** Η Πρόεδρος του Σωματείου λοιπόν φταίει για όλα, μάλιστα, να συμφωνήσω.

Όμως πρώτα θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσα, εδώ και εδώ και μετά ότι θέλετε τσάτσοι και "τσάτσοι".

Ρίξαμε το επίπεδο λίγο σήμερα, αλλά...