Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στο Ναύπλιο ξεπουλούν και τον υδροβιότοπο στην αιγιαλίτιδα ζώνη

Στα τρία χρόνια λειτουργίας αυτού του blog, έχω αναδείξει πολλά θέματα, έχω κάνει προτάσεις, έχω ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά πράγματα, κυρίως για το Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων.

Δεν θα αναφερθώ στο τι και αν έχω καταφέρει κάτι, άλλωστε ο καθένας κρίνει με διαφορετικά κριτήρια και με το δικό του τρόπο, το σίγουρο είναι ότι δεν πέρασε τίποτα απαρατήρητο, αυτό και μόνο είναι το όφελος ενός πολίτη του οποίου η όποια παρέμβαση έχει στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής, του ίδιου και του τόπου του.


Στην πολιτική, όπως και στη ζωή άλλωστε, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, έτσι η πρόσφατη εκλογή για τα πέντε επόμενα χρόνια ενός Συνδυασμού που ηγείται ο Δημήτρης Κωστούρος, τον οποίο ο Prefadoros θεωρεί ανεπαρκή για τα αυξημένα καθήκοντα του Δημάρχου Ναυπλιέων και το έχει εξηγήσει εξαντλητικά, με κάνει να αναρωτιέμαι αν αξίζει να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο ή να αδιαφορήσω ή ακόμη και να αλλάξω θεματολογία στο blog.

Μέχρι την οριστική απόφαση του Prefadorou, θα ήθελα να θέσω στους συμπολίτες μου ένα σοβαρότατο θέμα, αυτό του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή μας.

Οι αγράμματοι και αστοιχείωτοι παπαγάλοι που υποτίθεται σας ενημερώνουν, που δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν μια στοιχειώδη έρευνα, που γράφουν με βαρύγδουπους τίτλους ότι "το Κονδύλι πουλιέται για 32.000 Ευρώ", μεταφράζοντας τα τετραγωνικά μέτρα της έκτασης σε Ευρώ, δεν θα τα πουν παρά μόνο όταν όλα θα έχουν ξεπουληθεί.

Μέχρι τώρα είχαν ανακοινωθεί κάποια ακίνητα και υπήρχε η αντίδραση εκ μέρους μόνο του Βουλευτή Δημήτρη Κοδέλα  και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστική απουσία θέσης εκ μέρους του Δημάρχου για τα ακίνητα αυτά.

Η έρευνα του Prefadorou δείχνει ότι και ένα άλλο ακίνητο έχει ήδη δρομολογηθεί προς "αξιοποίηση", στο δρόμο Ναυπλίου-Νέας Κίου και μάλιστα στον υδροβιότοπο και κάτω από το δρόμο στην αιγιαλίτιδα ζώνη.

Δείτε με τη σειρά τα ακίνητα, όπως περιγράφονται στον επίσημο κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ με τελευταίο το συγκεκριμένο κομμάτι.

Αν νομίζετε ότι πρέπει κάτι να γίνει, να υπάρξει κάποια αντίδραση το βήμα του Prefadorou είναι ανοιχτό και ελεύθερο.

Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε στα Αγγλικά τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και τις προτεινόμενες χρήσεις.

Το οικόπεδο στην παραλιακή, στον Άγιο Αναστάσιο:


Το άλλο οικόπεδο στην παραλιακή, Γλυκειά:


Το ακίνητο στο Μεγάλο Δρόμο, πρώην Εφορία:


Οικόπεδο πίσω από το γήπεδο, Οίακος και Αμυμώνης:


Η Καραθώνα και οι προτεινόμενες χρήσεις:


Το Κονδύλι και οι προτεινόμενες χρήσεις:


Το φιλέτο 105 στερεμάτων εκεί που εκβάλει το Ραμαντάνι, κάτω από το δρόμο, στον υδροβιότοπο και στην αιγιαλίτιδα ζώνη:


Κάποιοι μπορεί να πουν, "αφού είναι του κράτους τι μπορεί να κάνει ο Δήμος και οι κάτοικοι;"

Όταν συνηδητοποιείσετε αγαπητοί συνδημότες πόσα δεν μας ανήκουν, ιδιαίτερα στην πόλη του Ναυπλίου, πόσα τα διαχειρίζονται άλλοι και τι ωφελείται ο Δήμος μας, τότε ίσως αλλάξετε γνώμη.

Αλλά το κρατικό είναι και Δημοτικό και τουλάχιστον θα πρέπει να έχουν λόγο, οι Δημότες που μένουν εδώ και ο με πλήρη πρόσφατη αποδοχή εκλεγείς Δήμαρχος.

Αν θέλουμε να τα παραχωρήσουμε εν λευκώ, να το κάνουμε και να το δηλώσουμε, αν και η μη αντίδραση του Δήμου, πλην της επιτροπής για την Καραθώνα που δεν συνεδρίασε ποτέ και είναι ανενεργή, δείχνει και τις προθέσεις του Δήμου και του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες στο ΤΑΙΠΕΔ:

http://www.hradf.com/el/portfolio/properties

Prefadoros