Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Το παραμύθι με τις λίστες

Από το 2009 υποτίθεται ότι έχει ενταθεί ο έλεγχος της φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του κυνηγητού ακούσαμε για μεγαλο-γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες που φοροδιαφεύγουν και έχουν βίλες, σκάφη, πισίνες, καταθέσεις.

Μετά ακούσαμε για μίζες, λογαριασμούς, μαύρο χρήμα και κλοπές του Δημοσίου.

Ήρθαν και κάμποσοι Νόμοι για να εκφοβίσουν τους παραβάτες και οι ανακοινώσεις "συνελήφθη ημεδαπός για χρέη τάδε Ευρώ προς το Δημόσιο... οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα..." και η ζωή συνεχίζεται.

Όσο πέρναγε ο καιρός αρχίσαμε να μαθαίνουμε για λίστα με τόσα ονόματα, για νέα λίστα με άλλα ονόματα, για άλλη λίστα με νέα ονόματα και η λιστοπαρουσίαση συνεχίζεται αμείωτη.

Αυτό βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει αν οι λίστες χρησιμοποιούνται για εξόντωση ή εκβιασμό των αντιπάλων με επιλεκτική διαρροή ονομάτων.

Αρκεί το σύστημα της διαπλοκής να εκμεταλλεύεται τη λιστομαχία ανάλογα με την περίσταση για να στηρίζει την εξουσία του.

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που δημοσιοποιούντα, με κραυγαλέους τίτλους και επιλεκτικά, ονόματα και καταστάσεις που εντυπωσιάζουν τους αφελείς, δημιουργούν σύγχυση και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Από τότε που άρχισαν οι έλεγχοι και εφαρμόζονται οι νέοι Νόμοι, μπορούν να μας πουν πόσα έχουν βεβαιωθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί;

Ελάχιστα, αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τα στοιχεία που εμφανίζονται.

Είναι απλό, στην ουσία δεν θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, και κυρίως την εισφοροδιαφυγή, γιατί το σύστημα της διαπλοκής που υπηρετούν τα έχει ανάγκη για την επιβίωσή του.

Απόδειξη; μια ακόμη μας προσφέρει η Κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα, πάρτε τώρα το φορολογικό να αρχίσετε να πληρώνετε και τον Ιούνιο θα νομοθετήσουμε για τη φοροδιαφυγή.

Τόσο απλά, πόσο πιο απλά να μας το πουν.

(Άλλος την έχασε, άλλος την ξέχασε, άλλος δεν τη διάβασε, άλλος την παρέδωσε, άλλος δεν την πρόσεξε, άλλος πρώτη φορά την άκουσε, άλλος... και δεν τρέχει τίποτα. Μετά εσείς περιμένετε από αυτούς να σας σώσουν και να σώσουν και τη χώρα!)

Ήμαρτον!!!

Prefadoros