Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Διαχείριση και ταφή απορριμμάτων Δήμου Ναυπλιέων», συνολικού προϋπολογισμού 174.808 € με ΦΠΑ.

Δυστυχώς αφορά την Καραθώνα.

Από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2012:

"Με τη μελέτη αυτή προβλέπεται να γίνουν εργασίες προετοιμασίας του χώρου για την ταφή των απορριμμάτων και εν συνέχεια η ταφή και επιχωμάτωσή τους. Επίσης θα γίνει κατασκευή αναχωμάτων για την ανάγκη επιχωμάτωσης του χώρου για αποφυγή πυρκαγιών .Οι εργασίες αυτές κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται και σχετίζονται με τη διάβρωση του εδαφικού υλικού επικάλυψης και τον άμεσο κίνδυνο ανάφλεξης."

Για να μην μείνει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για την Καραθώνα, αντιγράφω από τα πρακτικά:

"Ακολουθεί διαλογική συζήτηση κατά την οποία το λόγο έλαβαν οι Δημ. Σύμβουλοι:

- Ο κ. Γραμματικόπουλος ρωτά αν αφορά τα σκουπίδια στην Καραθώνα.

- Ο κ. Δήμαρχος απαντά ότι πρόκειται για τα σκουπίδια του 2012 στην Καραθώνα.

- Η κα. Γκιαούρη-Κούτσελα , αφορά και τα σκουπίδια στο Τολό;

- Ο κ. Δήμαρχος απαντά ότι θα πάει στον επόμενο προϋπολογισμό.

- Ο κ. Χρόνης λέει ότι δεν καταλαβαίνω σε ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό δεν έγινε μελέτη τόσο καιρό; Ρωτώ γιατί αυτή η καθυστέρηση. Φυσικά συμφωνώ με τη μελέτη.

- Ο κ. Δήμαρχος επεξηγεί ότι βρισκόμαστε στο παραπέντε του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Υπάρχει χώρος στο Άργος θα δημιουργηθεί ΚΔΑΥ και δεματοποιητής και θα τοποθετούνται σε οικόπεδο που θα έχει νοικιάσει ο κάθε Δήμος. Περιμένουμε να έχει γίνει η εγκατάσταση του δεματοποιητή εντός 3 μηνών. Ο σχεδιασμός μιλά για ανακύκλωση."

Λοιπόν έχουμε και λέμε, κατ΄αρχήν εκτός των 100.000 Ευρώ που έχουμε δώσει από πέρυσι για εργασίες στη σκουπιδότοπο της Καραθώνας θα δώσουμε άλλα 174.000 Ευρώ.

Σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς, που λέμε δεν έχουμε χρήματα για άλλες δραστηριότητες, επιλέγουμε να "επενδύσουμε" και να "ενδύσουμε" τα σκουπίδια στο πιο πολύτιμο κομμάτι της περιοχής του Ναυπλίου.

Τα περί άμεσης απομάκρυνσης από το χώρο αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, όσο για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είναι στο παραπέντε, όπως λέει ο Δήμαρχος, να μου επιτρέψει να επισημάνω ότι έχουν περάσει πολλά παρά πέντε και τα σκουπίδια παραμένουν στη θέση τους.

Όσο για τον σχεδιασμό με τον δεματοποιητή που θα εγκατασταθεί σε τρεις μήνες, να υπενθυμίσω στον κ. Κωστούρο ότι αυτό έπρεπε να γίνει εδώ και τρία χρόνια, υπάρχουν και τα τα video, έτσι;

Αλλά και για ποια οικόπεδα μας λέει; έχει ο Δήμος Ναυπλιέων βρει οικόπεδο για να τοποθετούνται τα δέματα των σκουπιδιών και δεν το ξέρουμε; μακάρι, γιατί το μόνο που θυμόμαστε για το θέμα είναι τα τραγελαφικά που ειπώθηκαν για την Επιτροπή που είχε συσταθεί να βρει το οικόπεδο.

Προσωπικά και όσο με αφορά θα συνεχίσω να διαμαρτύρομαι και να καταγγέλλω όσους με τις αποφάσεις τους δεν σέβονται την υγεία των πολιτών, το περιβάλλον και την ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεδιπλώνεται στη μαγευτική Καραθώνα.

Το πρακτικό της απόφασης

(Αφιερώνεται στην κατά τα άλλα αξιόλογη προσπάθεια του Επιμελητηρίου Αργολίδας για τον Τουρισμό που συμμετέχει και ο Δήμος Ναυπλιέων).