Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς, ο Άγιο-Βασίλης, τα δώρα, ο Καπιταλισμός και ο x-treme "μαλάκας"

Δεν μπα να λέμε, δεν μπα να γράφουμε, δεν μπα να διαμαρτυρόμαστε στο Σύνταγμα ή από τον καναπέ, δεν μπα να μας απολύσανε, να μας μειώσανε το μισθό και τη σύνταξη, δεν μπα να μην έχουμε δικαιώματα στη δουλειά, όσοι ακόμα έχουμε δουλειά, δεν μπα να μην έχουμε λεφτά για πετρέλαιο και μας κόβουνε το ρεύμα με απλήρωτο το χαράτσι, δεν μπα να μην έχουμε φάρμακα, ρε δεν μπα να παραδώσαμε τα κλειδιά στους Γερμανούς και τις άλλες Ευρωπαϊκές συμμαχικές δυνάμεις, χαλάλι, πήραμε τη δόση ρε.

Τόσο αγώνα έκανε ο Πρωθυπουργός εδώ και έξι μήνες, μην είμαστε και αχάριστοι.

Και να, το πρώτο χρήμα άρχισε να πέφτει στην αγορά, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πως να πειστούμε άλλωστε ότι είναι από τη δόση, όταν τόσες φορές μας είπανε ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι τότε και πέρναγε το τότε και δεν τελειώνανε;

Και να, πάλι, προς το τέλος του 2013 θα αρχίσει δειλά δειλά και η ανάκαμψη, θα πιάσουν τόπο οι θυσίες, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Για να μιλήσουμε λοιπόν καθαρά κ. Πρωθυπουργέ.

Προφανώς με αυτά που λέτε εννοείτε ότι φτάσαμε στον πάτο και πλέον θέλουμε δεν θέλουμε θα έχουμε ανάπτυξη, καταρρίψαμε άλλωστε και το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχούς ύφεσης αφού η λιτότητα των Μνημονίων έφερε αποτέλεσμα και πέτυχε το στόχο της.

Ολοκληρώθηκε δηλαδή, στην παρούσα φάση, η αναδιανομή του πλούτου των Ελλήνων σε βάρος της πλειοψηφίας και υπέρ των ολίγων του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου, με μικρές απώλειες και στον εσωτερικό τους ανταγωνισμό με αποβολή των "παρασιτικών" και συνήθως πρόσκαιρων συνοδοιπόρων τους.

Το λένε τα νούμερα, 25-30% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ, οι Έλληνες έχασαν σε τρία χρόνια το 30-50% της αγοραστικής τους δύναμης, η ανεργία έφτασε σε όρια που πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει η όποια παραγωγική μηχανή έχει απομείνει, οι μισθοί και οι συντάξεις πλησιάζουν το μισό των προ της κρίσης, χιλιάδες καταστήματα έκλεισαν, γυρίσαμε πρακτικά μερικές δεκαετίες πίσω.

Ο Καπιταλιστικός κύκλος ολοκληρώθηκε, μετά τη μεταφορά του πλούτου από τους φτωχούς στους πλούσιους, και με τη δημιουργία των προϋποθέσεων για νέα κερδοφορία πάντα βέβαια υπέρ των πλουσίων και σε βάρος των φτωχών και αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.

Πως έγινε αυτό; κατ΄αρχήν με την ελαχιστοποίηση του κόστους εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πλούσιους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ξεκινά και τα δημόσια έργα που είναι γνωστό ποιους ευνοούν και ποιοι θα κερδίσουν.

Το υπόστρωμα για το νέο φαγοπότι είναι έτοιμο.

Δυο πρόχειρα παραδείγματα για τους αιθεροβάμονες, που θα έλεγε και ο Αντρέας.

-- Στην πώληση του ΟΠΑΠ ποιοι δείχνουν ενδιαφέρον και θα τον πάρουν τελικά; οι γνωστοί κεφαλαιοκράτες της χώρας σε συνεργασία με ξένους ομοίους τους.

-- Πολυεθνικές και μεγάλες εταιρίες συμπιέζουν ακόμη πιο πολύ το εργατικό κόστος προσλαμβάνοντας υπεργολάβους και στέλνοντας σε αυτούς τους ήδη εργαζόμενους με λιγότερα χρήματα και δικαιώματα, χάρη στις ρυθμίσεις που ήδη έχουν ψηφιστεί.

Για να κουμπώσει όμως ο κύκλος και να κλειδωθεί, οι Έλληνες βλέπεις είναι και λίγο απρόβλεπτοι, ας τους πάρουμε την οικονομική διεύθυνση, ποτέ δεν ξέρεις.

Μαζί ας τους πετσοκόψουμε και την κυριαρχία, έχουν και πολλούς κομμουνιστές εκεί κάτω.

Έτσι λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ, αφού φτάνουμε στον πάτο, ανίσχυροι και έρμαιο των διαθέσεων των συμμάχων-τοκογλύφων, εξαθλιωμένοι και ταπεινωμένοι, είμαστε έτοιμοι να συγχωρέσουμε όσους μας έφτασαν εδώ, όταν σε λίγο θα μας ανακοινώνετε ότι προσλήφθηκαν μερικές δεκάδες με μισθούς πείνας και χωρίς ωράρια στις επενδύσεις που φέρατε, ότι εισπράξαμε τόσα από την πώληση ενός λιμανιού, τόσα από την εκχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε δημόσια περιουσία, όταν με χαρά θα μας λέτε ότι αυξάνονται 20 Ευρώ οι συντάξεις, και ότι αντί 49% αύξηση στη ΔΕΗ θα γίνει μόνο 10% και πάει λέγοντας.

Είμαστε πρόθυμοι και να ξεχάσουμε ότι χρεώσαμε και θα πληρώνουν, εκτός από εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, πριν καν αυτά γεννηθούν, αφού πετύχαμε να μείνουμε στο Ευρώ, το μεγάλο μας στόχο, τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Η ζωή θα συνεχιστεί, οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι, οι πρόθυμοι θα υπηρετούν τους ισχυρούς, για να μεγαλώνουν αυτοί την ισχύ και τον πλούτο τους, γλείφοντας τα κόκαλα, κάποιοι αδύνατοι θα πηδάνε από τα μπαλκόνια, οι νέοι θα φεύγουν, εσείς μάλλον θα συνεχίσετε και τα κορόιδα όπως πάντα θα τρώνε το παραμύθι, μασημένο ή αμάσητο, οι πιο κυριλέ θα το πιπιλίζουν.

Τα κορόιδα, έτσι κι αλλιώς, δεν πρόκειται να τελειώσουν, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι σε αυτή τη χώρα "ένα κορόιδο πεθαίνει, δύο γεννιόνται".

Στην x-treme έκδοση, όπου κορόιδο βάζετε, "μαλάκας".

(Προτίμησα το μπα από το πα για να τιμήσω τους φίλους μου των βορείων προαστίων).

*** Ελπίζω όλοι αυτοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν με επιτυχία το πείραμα, να αναγνωρίσουν τη συμβολή των κομπάρσων-κορόιδων ή x-treme, ξέρετε, και να μας μνημονεύουν ως παράδειγμα στα επόμενα θύματα.

Καλά Χριστούγεννα.

Prefadoros