Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

"Πάγωσε" το παγοδρόμιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων ακύρωσε τις παρανομίες

Στο Δημόσιο βίο η μια παρανομία φέρνει την άλλη.

Ευτυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων με τη σημερινή του απόφαση σταμάτησε μια συνηθισμένη πρακτική, που ακολουθείται από αυτούς που απλά πρέπει να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του, και αυτοί τις εφαρμόζουν όπως θέλουν.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες που μπερδεύουν, θα ρωτήσω ευθέως το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο:

Πριν συγκληθεί το κατεπείγον σημερινό Συμβούλιο, αφού το παγοδρόμιο λειτουργεί ήδη κάμποσες μέρες,

είχε υπογραφεί και δημοσιευτεί όπως προβλέπεται από το Νόμο συμφωνητικό;

έχει κατατεθεί αυτό στην Εφορία;

έχει πληρωθεί το προβλεπόμενο μίσθωμα;

έχει η ΔΕΗ ηλεκτροδοτήσει την επιχείρηση; από που παίρνει ρεύμα και ποιος το πληρώνει;

έχουν ληφθεί οι προβλεπόμενες προφυλάξεις και προβλέψεις ασφάλειας λόγω της επικινδυνότητας της εγκατάστασης και της πρόκλησης ατυχήματος;

προς τι η αλλαγή της συμφωνίας που τελικά δεν πέρασε;

Είναι εύκολο κ. Δήμαρχε να βγάζετε ανακοινώσεις και να κατηγορείται όλη την Αντιπολίτευση, όμως όταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 13-8 κατά της πρότασής σας τότε ψάξτε αλλού για υπεύθυνους.

Μην "εκμεταλλεύεστε" την ανάγκη των παιδιών για λίγη χαρά και ξενοιασιά.

Αν θέλατε θα μπορούσατε να κάνετε ως Δήμος συμφωνία και να φέρνατε εσείς το παγοδρόμιο, με υπεύθυνους ασφαλείας και παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ατυχημάτων και ένα μικρό και λογικό αντίτιμο και όχι 8 ευρώ την ώρα, που κάποιοι γονείς δεν μπορούν να δώσουν προς απογοήτευση των παιδιών τους.

Ας αφήσουμε, την κατά τη γνώμη μου κιτσαρία, στη σημαντικότερη πλατεία των ημερών.

Βλέπετε πόσες παραμέτρους έχει ένα θέμα; αφήστε λοιπόν τους βερμπαλισμούς, μόνο το έλκηθρο του Άγιο-Βασίλη έχει το προνόμιο να ίπταται.

Φυσικά και θα επανέλθω, κάποια πράγματα πρέπει να σταματήσουν.

Η μνημειώδης ανακοίνωση του Δημάρχου, για την ιστορία:

"Η αντιπολίτευση του Δήμου Ναυπλιέων έκανε το … θαύμα της. Χρονιάρες μέρες έσβησε τα χαμόγελα των παιδιών, των δημοτών και των επαγγελματιών της ιστορικής πόλης μας.

Με τη σημερινή της στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο - όπου καταψήφισε για τυπικούς λόγους τη συμπλήρωση της 453/ 2012 απόφασης για το παγοδρόμιο - κατέδειξε τη μιζέρια της και την ανευθυνότητά της. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για απόφαση που είχε υπερψηφίσει.

Με ευθύνη της αντιπολίτευσης λοιπόν το παγοδρόμιο, το οποίο μέσα σε καιρούς κρίσης πρόσφερε μια ευχάριστη γιορταστική νότα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, αλλά και δουλειά στους επαγγελματίες, θα πρέπει να απομακρυνθεί.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των Δημοτών …

Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτριος Ι. Κωστούρος"