Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι αλλαγές που έρχονται στο Δήμο Ναυπλιέων. Τα διλήμματα του Κωστούρου

Θα θυμάστε ότι πέρυσι με το που έσκασε ο καινούργιος χρόνος, είχαμε τις παραιτήσεις όλων των Αντιδημάρχων και την αντικατάστασή τους στον ένα χρόνο, αν και ο Νόμος θέλει και προβλέπει δυόμιση χρόνια θητείας.

Ατύπως ειπώθηκε τότε ότι έτσι είχαν συμφωνήσει στο Συνδυασμό, πριν από τις εκλογές, και αυτό τήρησαν.

Φέτος τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα, η εκλογή του νέου Δημάρχου έφερε ανατροπές στις ισορροπίες και ίσως αθέτηση των συμφωνηθέντων.

Κρίσιμο σημείο είναι ότι όποιοι είναι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι αυτή τη χρονιά, το 2013 πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2014, θα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα εκλογής απέναντι στους άλλους συνυποψηφίους τους, ιδιαίτερα στις Δημοτικές Ενότητες αλλά και στο Ναύπλιο όπου αναμένεται πραγματική σφαγή.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Κωστούρος, θέλοντας να εδραιώσει την παρουσία του σαν επικεφαλής της παράταξης, θέλει συνεργάτες Αντιδημάρχους και Προέδρους στην κυριολεξία "Ταλιμπάν".

Θα πρέπει επομένως να συνδυάσει αφοσιωμένους, με λιγότερο φανατικούς, στο πλαίσιο μιας ισορροπίας που σκοπό θα έχει να συσπειρώσει τις περισσότερες δυνάμεις.

Στην ουσία, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρέθηκε και ο προκάτοχος του Παναγιώτης Αναγνωσταράς, να επιλέξει δηλαδή στρατηγική που εσωτερικά θα του αποφέρει τις λιγότερες απώλειες.

Μπορεί λοιπόν δημόσια να έχουν κοπάσει κάπως οι ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις, όμως όχι απλά υπάρχουν αλλά όλοι ετοιμάζονται για το τελικό ξεκαθάρισμα και τη μεγάλη μάχη των εκλογών.

Ο Δημήτρης Κωστούρος δεν ανοίγει τα χαρτιά του και προσπαθεί να φανεί ψύχραιμος κερδίζοντας χρόνο, ξέρει ότι ακόμη και αν ακούει ένα καλό λόγο για την προσπάθειά του δεν φτάνει για να κερδίσει στις εκλογές χωρίς ένα συμπαγή, δυναμικό και απόλυτα ελεγχόμενο Συνδυασμό.

Χρειάζεται και τα δύο, αν έχει παρασυρθεί και το ξεχάσει, τότε...

Θα προσπαθήσει επομένως να τραβήξει όσο γίνεται την παρούσα σύνθεση Αντιδημάρχων, και Προέδρων των Επιχειρήσεων που είναι και αμειβόμενες, άλλωστε ακόμα και η έντονη αντίθεση Αντιδημάρχου μάλλον καλό του κάνει

Είπαμε βέβαια, εξαρτάται και από τις αντιδράσεις και πιέσεις αυτών που περιμένουν στη σειρά και αυτών που καταψήφισαν μεν την εκλογή του, αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα προς τα που θα γύρουν.

Εκείνο όμως που καίει πραγματικά το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο είναι η παραίτηση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά από τη θέση Δημοτικού Συμβούλου που κατέχει.

Αυτή η παραίτηση σημαίνει ότι ο σημερινός Δήμαρχος γυρίζει οριστικά τη σελίδα και απελευθερώνεται, κυρίως όμως πηγαίνει στη θέση Αναγνωσταρά η επιλαχούσα του Συνδυασμού Νατάσα Τραγγάλου και αποδεσμεύεται η έμμισθη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας που τώρα κατέχει.

Είδατε πόσα πράγματα έχει στο κεφάλι του ένας Δήμαρχος; τι νομίζετε, μόνο τα σκουπίδια, το νερό, τα μεγάλα έργα και τις εκδηλώσεις έχει; αυτά είναι τα εύκολα.

Ξέρετε τι δύσκολο είναι να ανακατέψεις την τράπουλα; και αν οι άσσοι βρεθούν από κάτω και τα λιμά πάνω; γι αυτό σας λέω!

Εδώ ο έμπειρος και πολυνίκης Παναγιώτης Αναγνωσταράς έκανε λάθος επιλογές και από την κορυφή της πολιτικής πυραμίδας της Αργολίδας βρέθηκε απλός Δημοτικός Σύμβουλος που όλοι, τουλάχιστον από μέσα τους, θέλουν να τον παραιτήσουν και από κει.

Σκληρό σπορ η πολιτική, καμιά φορά απάνθρωπο, ο Γυμναστής και Αθλητής Δήμαρχος μας τώρα μπαίνει στα δύσκολα, τον πραγματικό αγώνα.

(Σε επόμενη ανάρτηση και ονόματα, αυτά που κυκλοφορούν και τα σενάρια δεν πείθουν τον Prefadoro και επομένως δεν συμμετέχει στο "ξεκάρφωμα").