Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Έκλεισε και το "Λάθος". Οι "Βλάχοι" εντός των τειχών

Ασυνάρτητος τίτλος; μπορεί, η ιστορία πάντως δεν έχει ανάγκη από μνημόσυνα, τη μνήμη μας θέλει.

Θυμάμαι λοιπόν πριν δέκα περίπου χρόνια, ο Τάσος, ανοιχτόμυαλος και πρωτοπόρος, θέλησε να φέρει στο "Λάθος" του ένα jazz-τρίο με πνευστά να παίξουν για ένα βράδυ.

Καθώς ήθελε να είναι νόμιμος, μήπως και τραβήξει λίγο η νύχτα, ζήτησε από το Δημαρχείο άδεια μέχρι τη μία η ώρα, αν θυμάμαι καλά.

Με την άδεια και του Δημαρχείου στα χέρια, ο Τάσος, οργάνωσε τη βραδιά με το τρίο, που όχι απλά είχε επιτυχία αλλά έγινε στην κυριολεξία "χαμός".

Ακόμα έχω την εικόνα του φοβερού σαξοφωνίστα να βγαίνει στον γεμάτο κόσμο Μεγάλο Δρόμο που συμμετείχε στη μουσική πανδαισία.

Ήταν δεν ήταν έντεκα και δέκα; και τέταρτο; εμφανίζονται δύο Όργανα της Τάξης με στολές και καπέλα, είχαν κατέβει από το σταθμευμένο περιπολικό λίγο κάτω από το εστιατόριο ΕΛΛΑΣ.

Μπαίνουν στο "Λάθος" και ζητούν να σταματήσει αμέσως η μουσική γιατί υπάρχει καταγγελία ότι ενοχλεί ο θόρυβος σε ώρα κοινής ησυχίας.

Μάταια ο Τάσος δείχνει την άδεια του Δημαρχείου και ο κόσμος διαμαρτύρεται.

Η επέμβαση ενός Αντιδημάρχου και δύο Δημοτικών Συμβούλων δεν φέρνει αποτέλεσμα αν και αποχωρούν οι Αστυνομικοί λέγοντας ότι θα επανέλθουν απειλώντας με μηνύσεις.

Μετά από αυτό το σπάσιμο και όπως ήταν φυσικό η εκδήλωση χάλασε, διαλύθηκε άρον άρον μιας και το κέφι χάθηκε αν και ο Τάσος προσπαθούσε να το "σώσει" κλείνοντας πόρτες και παράθυρα για να μειωθεί ο ήχος της μουσικής.

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο "ΕΘΝΟΣ", πέρυσι, τα λέει όλα για το "Λάθος" και τον Τάσο, εδώ.

Αγαπητέ Τάσο ένα να θυμάσαι, το "Λάθος" σου ήταν σωστό.

Prefadoros