Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παπά-Λευτέρης συνεχίζει το έργο αγάπης στο συνάνθρωπο από την Ευαγγελίστρια

Περισσότεροι από 140 συνάνθρωποι μας βρίσκουν τροφή και ανθρωπιά στα συσσίτια της Ευαγγελίστριας, χρόνια τώρα, χάριν της ευαισθησίας, της θέλησης και της ανιδιοτελούς προσφοράς του Παπά-Λευτέρη.

Όλα γίνονται σε εθελοντική βάση και πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες που αφιερώνουν χρόνο και κόπο στην προετοιμασία και διανομή του φαγητού.

Η μικρή κοινότητα που έχει δημιουργηθεί, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα προς όλους ότι με αγάπη, χωρίς ακρότητες, χωρίς πλούτη, με αλληλεγγύη, με σεμνότητα, χωρίς φανφάρες και μεγάλες κουβέντες, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ καλύτερη.

Γιατί τα υλικά αγαθά είναι μεν αναγκαία, αλλά η θεοποίηση τους, η με κάθε μέσο και χωρίς φραγμούς απόκτηση, το κυνήγι της εξουσίας και η κατάκτηση δύναμης για επιβολή στους άλλους, είναι μάταια τελικά, η ανθρωπιά, η καλλιέργεια, η παιδεία, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και το περιβάλλον που μας φιλοξενεί, οι ανθρώπινες σχέσεις, αξίζουν πολύ περισσότερο από όλα τα υλικά αγαθά και την όποια εξουσία.

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που σιτίζονται να αποτελούν "θύματα" κυρίως της τελευταίας κρίσης, όμως η ανέχεια είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας απόκτησης πλούτου και δύναμης που αποβάλει τους αδύναμους στο περιθώριο, στα λασπόνερα της κοινωνίας που χτίσαμε.

Και μπορεί να υπάρχει πάντα κάποιος Παπά-Λευτέρης, να δίνει προσωρινή ανακούφιση, όμως αυτό δεν φτάνει, γιατί καλύτερη ελεημοσύνη είναι η εξάλειψη της φτώχειας, της αδικίας, η προστασία των αδυνάτων, η ύπαρξη ενός κράτους δικαίου, μιας κοινωνίας χωρίς κραυγαλέες, τουλάχιστον, ανισότητες, μιας θαλπωρής που όταν έρθει η ώρα την έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Εκτός από τα συσσίτια, αυτές τις μέρες μοιράστηκαν και τρόφιμα σε 85 οικογένειες συνανθρώπων μας που θα τους βοηθήσουν να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα.

Η σκέψη μας στους άνεργους, τους απολυμένους, τους γέροντες, τους σκληρά εργαζόμενους για μια μπουκιά ψωμί και χωρίς δικαιώματα.

Οι ευχαριστίες μας στον Παπά-Λευτέρη και τους συντοπίτες μας για το έργο τους.