Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

607.000 Ευρώ για παιδικές χαρές; υπάρχει χορηγός; μήπως κάποιο πρόγραμμα επιδοτούμενο; μακάρι

Στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 5-3-2013, υπάρχουν δύο που αφορούν παιδικές χαρές του Δήμου Ναυπλιέων και αναφέρεται ένας προϋπολογισμός 607.000 περίπου Ευρώ.

Αν δεν πρόκειται περί λάθους στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, όποια και να είναι η αιτιολογία, την οποία βέβαια θα περιμένουμε να ακούσουμε, μιλάμε για ένα εξωφρενικό ποσό με τα δεδομένα του σήμερα και τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Είναι εγκρίσεις μελετών, πόσο πληρώθηκαν αυτές θα το δούμε και αυτό, όμως και το ότι κάποιοι σκέφτηκαν να δαπανήσει ο Δήμος τόσα χρήματα για παιδικές χαρές είναι τελείως τρελό.

Αν σας φαίνεται υπερβολική η αντίδρασή μου σας παραθέτω τι ξόδεψε ο Δήμος για έργα τα δυο τελευταία χρόνια για να καταλάβετε.

Έχουμε λοιπόν για το 2011 τα χρήματα που δόθηκαν για το σύνολο των έργων ήταν 1.210.000 Ευρώ και για το 2012 ήταν 1.365.000 Ευρώ.

Πως είναι δυνατόν να δοθεί το μισό του προϋπολογισμού μόνο για παιδικές χαρές;

Υπάρχει χορηγός; μήπως κάποιο πρόγραμμα επιδοτούμενο;

Προφανώς θα υπάρχει πειστική εξήγηση, διαφορετικά θα την δώσει η παραψυχολογία.

Φυσικά θα επανέλθουμε.

Τα θέματα όπως αναφέρονται στην πρόσκληση:

ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση της με αριθμό 1/2013 μελέτης της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων και αστικού εξοπλισμού παιδικών χαρών του Δήμου Ναυπλιέων», συνολικού προϋπολογισμού 606.918,90€.

ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση της με αριθμό 2/2013 οικονομοτεχνικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση νέων οργάνων και εξοπλισμού παιδικών χαρών»

Prefadoros

....................................................................

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι μελέτες των 607.000 Ευρώ για παιδικές χαρές

Προβλέπεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση 2012 - 2015" και ελπίζεται η συμμετοχή του Δήμου να είναι μηδενική. Πάντως και παρά το ότι τα όργανα των παιδικών χαρών είναι πανάκριβα, είναι αμφίβολο αν θα εγκριθούν τόσα χρήματα σε ένα πρόγραμμα που δεν διαθέτει τεράστια ποσά. Μακάρι βέβαια να εγκριθούν, όμως στη δύσκολη συγκυρία, με την αδυναμία του Δήμου να κάνει έργα και τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν ίσως, στο ίδιο πρόγραμμα, να ήταν προτιμότερες κάποιες άλλες επιλογές. Εντάξει, μη γκρινιάζουμε συνέχεια, καλό είναι να έρθουν και αυτά.

Εκτός από τα 607.000 Ευρώ εγκρίθηκαν και για « Διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση νέων οργάνων και εξοπλισμού παιδικών χαρών » συνολικού προϋπολογισμού 312.420,00€ με αναθεώρηση και ΦΠΑ. 7-3-2013