Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Υπάρχει ακόμα κανείς που δεν ξέρει;

Όταν εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια έγραφε ο Prefadoros και πολύ πιο έγκυροι και γνώστες, ότι σκοπός της επέλασης των δανειστών στη χώρα μας δεν ήταν απλά η τακτοποίηση του Δημόσιου χρέους, κάποιοι μίλαγαν για υπερβολές και αριστερές ιδεοληψίες.


Τώρα, κλείνοντας το 2012, τρία σχεδόν χρόνια από την εφαρμογή των Μνημονίων, με ύφεση κοντά στο 6% και ανεργία στο 26%, των νέων στο 60%, αλλά και μισθούς που δεν υπερβαίνουν τα 600 Ευρώ νομίζω ότι έχουμε πλήρη εικόνα του στόχου που εξ αρχής είχε τεθεί.

Εξαθλίωση της κοινωνίας, εξαγορά σε εξευτελιστικές τιμές του πλούτου της χώρας, πληθώρα εργατικών και επιστημονικών χεριών σε τιμές Ινδίας, Κίνας και πρώην Ανατολικών χωρών για να επιλέγει το διεθνές και ντόπιο Κεφάλαιο τις υποτιθέμενες επενδύσεις και με επιπλέον bonus φορολογικές ασυλίες και προνόμια.

Βρισκόμαστε στο τέλος του στόχου, κάτι λίγα απομένουν, αφορούν τον πλούτο και το υπέδαφος της χώρας, μετά θα μας πουν ότι κουτσά στραβά θα αρχίσει η ανάπτυξη.

Αν ας πούμε βρίσκεις δουλειά με 700 Ευρώ αυτόματα θα γίνεσαι "ρετιρέ", που έλεγε και ο αείμνηστος, αν δε καταφέρνεις να φτάνεις να παίρνεις σύνταξη θα γίνεσαι "περήφανο γηρατειό" των 360 Ευρώ, που θα έλεγε επίσης ο Μεγάλος.

Να προσθέσω κάτι; πρέπει κάποιος να είναι τελείως... για να μην παίρνει χαμπάρι.

Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι όλοι πια ξέρουν, όταν περπατάω και συναντάω ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ στελέχοι και φανατικούς υποστηρικτές, γελάω, μου έρχεται αυθόρμητα, πρώτα λέω καλημέρα και μετά σκάω στα γέλια μέχρι δακρύων.

Μαγκιά είναι αυτό Prefadore; όχι, ειλικρινά όχι, όμως πέστε μου, όσοι δεν έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον που μπορεί να είναι και σεβαστό, είναι δυνατόν να στηρίζουν ιδεολογικά ή όποια άλλη παράμετρο βάλουν, αυτή την εξαθλίωση, την καταρράκωση, τον αφανισμό της αξιοπρέπειας των πολιτών και της χώρας;

Τσάμπα γράφω, το ξέρω, τους είδα πρόσφατα στα κομματικά μαντριά να στηρίζουν Αρχηγούς και πολιτικές.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει σωτηρία, θα ξαναρχίσω να διαβάζω την ιστορία των τετρακοσίων χρόνων σκλαβιάς από τους Τούρκους.

Prefadoros