Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια, κοροϊδία, κοροϊδία, κοροϊδία

Ο Prefaoros γνωρίζετε ότι έχει αρχείο από θέματα που τον ενδιαφέρουν και ένα από τα πρώτα είναι το θέμα των σκουπιδιών. Δεν θέλω, τώρα, να εκθέσω τους Αιρετούς για πράξεις και δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει.


Την απάντηση άλλωστε τους τη δίνουν οι χωματερές και τα σκουπίδια που μένουν ακλόνητα και αμετακίνητα στη θέση τους.

Μια λοιπόν σύσκεψη, πως το έλεγε εκείνος ο παλιός; "όταν πολύ συσκέπτονται, φοβάμαι ότι δεν σκέπτονται", είχαμε προ ημερών με νέες υποτίθεται αποφάσεις για απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Βασικά το θέμα απασχολεί την Ερμιονίδα και την Τρίπολη, που για κάποιες μέρες τα σκουπίδια μένουν στους κάδους, και προκαλούνται διαρκείς συσκέψεις που κάθε φορά καταλήγουν σε αποφάσεις αντίθετες από τις προηγούμενες.

Να μην σας κουράζω, η τελευταία, μια τρύπα στο νερό, όπως έχω γράψει τόσες φόρες τα συμφέροντα και τα λεφτά είναι πολλά, επομένως και οι ανταγωνισμοί, έτσι ο καθένας εκφράζει και προτείνει μια λύση που τελικά μόνο λύση δεν είναι.

Η ισχυρή Κυβερνητική και Περιφερειακή λύση της κεντρικής, από έναν διαχείριση με ότι αυτό συνεπάγεται, βρίσκει αντίθετους κάποιους Δημάρχους για τους δικούς τους λόγους.

Ερχόμαστε στο καλή η κριτική αλλά τι προτείνεις κύριε Prefadore και ο όποιος έχει αντιρρήσεις;

Δύσκολη η απάντηση, θα σας έλεγα αντιγραφή αυτού που κάνουν στη Γερμανία και την Αυστρία, όμως άλλες συνθήκες και άλλα δεδομένα εκεί.

Επομένως η λύση πρέπει να είναι Ελληνική και υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και φυσικά της λιγότερης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Υπάρχει χειροπιαστή και εφαρμόσιμη τέτοια λύση;

Φοβάμαι πως όχι, όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία που αδιαφορεί για το περιβάλλον και για το διπλανό.

Θεωρίες, δεν απαντάς ευθέως, δίκαιο έχετε, αλλά να όταν έχετε τη χωματερή στην Καραθώνα, και την άλλη στο Τολό, τι να πω ρε παιδιά; τι να προτείνω;

Όταν δηλητηριάζεται η ζωή μας και κανείς δεν αντιδρά, γιατί πρέπει να έχει λύση ο Prefadoros;

Ζητήστε τα ρέστα πρώτα από αυτούς που ψηφίζετε και μετά ζητήστε να σας λύσει το πρόβλημα ο Prefadoros.

Αν επιμένετε θα σας πω, το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να μεταφέρω τη χωματερή σε μια ημιορεινή περιοχή του νέου Δήμου Ναυπλιέων με τις λιγότερες περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και θα άρχιζα ΣΟΒΑΡΕΣ δεσμευτικές συζητήσεις με το Δήμο Άργους-Μυκηνών για τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων των δύο Δήμων, οι ποσότητες είναι αρκετές για συνολική διαχείριση.

Αυτονόητα τα προγράμματα διαλογής, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης στην πηγή και με βοήθεια όλων των πολιτών, φορέων, σχολείων και στη συνέχεια επιθετική απαίτηση λύσης από την πολιτεία.

Για να φτάσουμε εκεί, με πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει να έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα, όχι φυσικά στα χαρτιά.

Υπάρχουν και ειδικοί, υπάρχουν και γνώστες, υπάρχουν αυτοί που έχουν ειδικευτεί στο αντικείμενο, αυτοί θα μας προτείνουν τελικά τι είναι καλύτερο να γίνει.

Εγώ καταθέτω τον προβληματισμό και τις διαπιστώσεις μου.

Prefadoros