Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Επειδή οι μνημονιακοί παπαγάλοι έπιασαν δουλειά

Άβουλοι, άτολμοι, μοιραίοι, τους είδαμε, τους γνωρίζουμε πια, δεν μας εκπλήσσει τίποτα, υποταγμένα ανθρωπάκια, δίνουν και την ψυχή τους για λίγη εξουσία και προσωρινή ικανοποίηση του "εγώ" και του σαρκίου. Ούτε που διανοούνται να πουν ένα "όχι" βρε αδερφέ, μια αντίσταση που λέει ο λόγος. Μόνο φόβο ξέρουν να σπαίρνουν, επειδή κατουριούνται οι ίδιοι από το φόβο τους και ψάχνουν θύματα να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες.


Πτώχευση, καταστροφή μετά το ΟΧΙ προαναγγέλλουν οι Κασσάνδρες, λες και υπάρχει εύκολος δρόμος για να κρατήσεις στοιχειώδη αξιοπρέπεια σε ένα κόσμο αδυσώπητης διαπάλης.

Υπάρχουν όμως και φωνές που λένε τα πράγματα με το όνομά τους και εκφράσεις αλληλεγγύης, ας τις δούμε και ας αφήσουμε τους παπαγάλους να παπαγαλίζουν τα ακριβοπληρωμένα "κρα" τους.

Το έχουμε ξαναπεί, οι λαοί έχουν τις λύσεις.

Αντίθετο με κάθε έννοια οικονομικής λογικής το «κούρεμα» λέει η Alpha Bank

Οδηγεί σε αύξηση του κόστους χρήματος

Διαβάστε και το ζουμί:

"Σημειώνεται ότι η υπονόμευση της αγοράς τραπεζικών καταθέσεων ακολουθεί την επίσης εκ βάθρων υπονόμευση της αγοράς κρατικών ομολόγων στη ζώνη του ευρώ με την επιβολή του ελληνικού PSI plus, το οποίο σήμερα οι ίδιοι που το επέβαλαν προσπαθούν να το εξορκίσουν επιβεβαιώνοντας ότι συνέβη μόνο μια φορά και ότι δεν θα το ξανακάνουν ποτέ.

Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως είναι εμφανές από τις δηλώσεις των ηγετών της Γερμανίας και του ΔΝΤ ότι βασική επιδίωξή τους είναι να πλήξουν καίρια την Κύπρο ως σημαντικό χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο και τους καταθέτες που επέλεξαν να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε μια μικρή χώρα του νότου και όχι στους δικούς τους τραπεζικούς κολοσσούς."

Τα λένε όλα οι άνθρωποι, και αυτοί ξέρουν, έτσι; όλο το δημοσίευμα.

Διαβάστε και την θέση του ΣΥΡΙΖΑ:



Prefadoros