Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το ΟΧΙ των αδελφών Κυπρίων ένα μάθημα για όλους

Πάντα θαύμαζα, από την εποχή του Μακάριου, αυτή τη μικρή χώρα, μικρότερη από την Πελοπόννησο, που πάντα κατάφερνε να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και να απασχολεί όλο τον κόσμο με τα προβλήματα της.

Αν δεν υπήρχαν και οι θερμοκέφαλοι ακροδεξιοί, εδώ και εκεί, για να ανοίξουν τις κερκόπορτες στον "Αττίλα" σίγουρα το υψηλό επίπεδο των Κυπρίων θα ήταν ακόμα ψηλότερα.

Ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που ως λαός έχει πολλές αντιπάθειες, ακόμα και στη χώρα μας.

Από την άλλη, όλοι οι δυνατοί του κόσμου θέλουν να την υποτάξουν λόγω της εξαιρετικής θέσης που κατέχει στο χάρτη και στα αντικρουόμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα της περιοχής.

Βρέθηκαν και τα "αεριοπετρέλαια" και άρχισε το πανηγύρι.

Για ένα αστείο, στις μέρες μας, ποσό 5-6 δισ. Ευρώ, όσα τα κέρδη μερικών μηνών μιας πολυεθνικής, με το πρόσχημα του δανεισμού για να σωθούν, και εδώ, οι Τράπεζες, που κατά τα άλλα έχουν τεράστια κατατεθειμένα κεφάλαια, απειλήθηκε με ισοπέδωση η χώρα και ο λαός.

Γιατί μετά από τέτοιο κούρεμα ποιος θα αφήσει εκεί τα χρήματά του; θα αρχίσει η αιμορραγία και τα μέτρα και τα Μνημόνια και η εξαθλίωση των εργασιακών δικαιωμάτων και οι περικοπές στο κράτος πρόνοιας και τα ανταλλάγματα για το αέριο και το ξεπούλημα κάθε παραγωγικής μονάδας και φιλέτου με αποτέλεσμα την πλήρη υποταγή της Κύπρου και των Κυπρίων.

Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος και η συνταγή έτοιμη, εφαρμοσμένη τρία χρόνια τώρα στην Ελλάδα.

Απλά ξεκίνησε από τις καταθέσεις για να γίνει και η κόντρα με τη Ρωσία, παραδοσιακού φίλου και στήριγμα της Κύπρου, με το αζημίωτο βέβαια, μη γινόμαστε και αφελείς, και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους και σταδιακά.

Μετά και την εκλογή και του γνωστού Αναστασιάδη τα πράγματα έμοιαζαν εύκολα, αλλά...

Πάντα στη ζωή κράτα και μια πισινή, ένα μήπως, ένα αλλά, υπάρχουν και τα απρόοπτα, υπάρχει και η πραγματική συνείδηση, όχι των δικών μας που πάει και έρχεται, υπάρχει και το "μουλάρωμα".

Στην προκειμένη περίπτωση από "κυπραίικα γαϊδούρια".

Prefadoros