Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Θα μας εξηγήσει κανείς;

Αντιγράφω από την ανάρτηση στο διαδίκτυο την απόφαση 5/2011 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων εδώ.

"Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το 1ο θέμα της Προημερεσίας διάταξης, θέτει υπ’ όψιν των μελών της Οικονομικής Επιτροπής το κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου κατά του τέως Δημάρχου κ. Νικολάου Κωνσταντίνου του Μιχαήλ και τέως Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Βλαχόπουλου του Δημητρίου Νέας Τίρυνθας και ήδη Δήμου Ναυπλιέων- Δημοτική Ενότητα Νέας Τίρυνθας, με το οποίο καλούνται να εμφανιστούν οι ίδιοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ναυπλίου στις 03/05/2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00 για να δικαστούν ο μεν πρώτος ως Δήμαρχος και ο δε δεύτερος ως Αντιδήμαρχος ορισθείς αρμόδιος για θέματα άρδευσης και παροχής πόσιμου νερού, σχετικά με την ενέργειά τους να διαθέσουν προς το Δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Αδριανού νερό προορισμένο για ανθρώπινη κατανάλωση, το οποίο όμως ήταν ακατάλληλο προς πόση και παρέλειψαν να ενημερώσουν τους δημότες του Δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Αδριανού.
Ακολούθως ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν σχετικά με το ανωτέρω θέμα.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε τον Πρόεδρο και έλαβε υπόψη της:
 το άρθρο 72 παρ. ιε’ του Ν. 3852/ 2010
 το σχετικό φάκελο της υποθέσεως
και μετά από διαλογική συζήτηση,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ομόφωνα
Ορίζει ως πληρεξούσιο Δικηγόρο του Δήμου Ναυπλιέων, τον κ. Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο, Δικηγόρο Αθηνών, ο οποίος για λογαριασμό του Δήμου θα παραστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ναυπλίου κατά τη δικάσιμο της ανωτέρω υποθέσεως, η οποία έχει ορισθεί για την 3η Μαΐου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00. Ο ορισμός του ανωτέρω δικηγόρου ισχύει έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση."

Ειλικρινά εύχομαι οι άνθρωποι να αθωωθούν όμως χρειάζεται μια εξήγηση.

Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι Δημότες το Δικηγόρο για την παράλειψη (όπως κατηγορούνται) από μέρους των τότε Δημάρχου και Αντιδημάρχου;

Το άρθρο 72 παρ. ιε’ του Ν. 3852/ 2010 λέει: η Οικονομική Επιτροπή, "αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστήρια".

Επομένως η επίκλησή του από την Οικονομική Επιτροπή δεν δικαιολογεί την απόφαση γιατί δεν αναφέρεται σε προσωπική ευθύνη των αιρετών.

Ψιλά γράμματα θα πουν μερικοί, ναι αλλά από τα ψιλά φτάσαμε στα πολύ χοντρά.