Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Κωστούρου

Έλαβα με mail απάντηση από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο και την αναρτώ αμέσως καθώς και σχόλιο στα λεγόμενα του:

Όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής σας κ.  Περράκη απαντώ ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση για απευθείας ανάθεση κατασκευής ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλιέων.

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία συμβατική υποχρέωση, ούτε ρήτρα.
Το ζήτημα ανάθεσης της κατασκευής της ιστοσελίδας του Δήμου θα μας απασχολήσει μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και θα γίνει σύμφωνα με τις νόμιμες κείμενες διατάξεις.

Όσον αφορά την “προφορική ανάθεση” του έργου, που  αναφέρθηκε, αυτή έγκειται μόνο στην απαραίτητη προεργασία της διαδικτυακής τοποθεσίας του Δήμου, που γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε άμα τη καταρτίσει του προϋπολογισμού να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να συντομευθεί η κατάρτιση των προδιαγραφών , οι οποίες θα οδηγήσουν σε μία ασφαλή και σύγχρονη ιστοσελίδα.
Ο Δήμος δρα σύννομα και πάντα με αποκλειστική στόχευση την προβολή των πόλεων και του έργου του Δήμου Ναυπλιέων.

Δημήτρης Κωστούρος

Η απάντηση μας:

Κατανοώ τη δύσκολη θέση του Αντιδημάρχου, όπως είχα από την αρχή επισημάνει, όμως η απάντηση δυστυχώς επιβεβαιώνει το βαρύτατο χαρακτηρισμό μου ότι δηλαδή μας λένε ψέματα ή συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο της ενέργειάς τους αναδιπλώνονται και θα "πάρουν" απόφαση στο μέλλον για να έχει τη νομιμότητα που απαιτείται.

Λυπάμαι όμως γιατί ο Αντιδήμαρχος συνεχίζει, θέλοντας να καλύψει την προηγούμενη απόφαση τους, να λέει ψέματα.

Γιατί τα λεγόμενα και τα γραπτά μένουν.

Ο κ. Κωστούρος στις 22 Φεβρουαρίου 2011 σε απάντησή του για το θέμα έλεγε: 

"Η ιστοσελίδα του Δήμου θα κοστίσει 19000€ + ΦΠΑ και έγινε με απευθείας ανάθεση.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ"

Στη δε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου σε ερώτηση του κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου επιβεβαίωσε την απευθείας ανάθεση και το ποσό των 19.000 ευρώ +ΦΠΑ


Αντιπαρέρχομαι τα περί "προφορικής ανάθεσης", προϋπολογισμού και προεργασίας της διαδικτυακής τοποθεσίας γιατί μόνο σαν δικαιολογία αναφέρονται και δεν στέκουν σε σοβαρή ανάλυση.

Συμπέρασμα:

Μια απευθείας ανάθεση με ένα σοβαρό ποσό που (θα) είχε δοθεί θα αναγκαστεί να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή για να είναι νόμιμη και διαφανής.

Εγώ εκεί μένω αλλά και με την απορία, γιατί ο αναρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος φορτώθηκε το βάρος αυτού του ζητήματος; από άγνοια ή από "εξουσία είμαι ότι θέλω λέω και κάνω";