Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Προς Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη

Αξιότιμε Υπουργέ,

παρακολούθησα τις δηλώσεις σας με προσοχή και τις οποίες αναρτώ, όπως κάνω με όποιον ασχολούμαι και σχολιάζω από το blog μου.

Βαριές οι εκφράσεις σας για "κουκουλοφόρους" και "εκβιαστές του διαδικτύου" που όσο δίκιο έχουν για κάποιους άλλο τόσο αδικούν τους πολλούς πολίτες που μέσω των blogs βρήκαν διέξοδο και φωνή έκφρασης χωρίς να πληρώνουν.

Καταδικάζετε την ανωνυμία των blogs και την ταυτίζετε εκ προοιμίου με την παρανομία ή τη συκοφαντία.

Μα και στον έντυπο τύπο τα ψευδώνυμα δίνουν τον τόνο και ελέγχουν την εξουσία περισσότερο από τα ενυπόγραφα άρθρα.

Ο περίφημος Economist η ναυαρχίδα του παγκόσμιου οικονομικού τύπου όλα τα άρθρα του τα δημοσιεύει ανώνυμα.

Θα μου πείτε ότι γνωρίζετε τους εκδότες και μπορείτε να κινηθείτε νομικά και να βρείτε το δίκιο σας αν έχετε αδικηθεί.

Για τις πληροφορίες όμως ισχύει και εκεί το "δεν αποκαλύπτουμε τις πηγές μας" και είναι σεβαστό.

Επομένως εκτός από κραυγαλέες περιπτώσεις συκοφάντησης και εκβιασμού αυτός που κρίνει τελικά είναι ο αναγνώστης, ο πολίτης που σας κρίνει και στις εκλογές.

Επίσης επιτρέψτε μου να σας πω ότι η δική σας ευθύνη, των πολιτικών, για τη διαχείριση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας κρίνετε μόνο στις εκλογές και ουδέποτε μέχρι τώρα και παρά τις αμέτρητες καταγγελίες στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Αν και κατά το Σύνταγμα είμαστε όλοι ίσοι, εσείς οι πολιτικοί, διαθέτετε ασυλία και ειδικό Νόμο για να δικάζεστε κάτι που εμείς οι απλοί πολίτες και οι bloggers δεν έχουμε.

Καταλαβαίνετε τη διαφορά και τη μειονεκτική θέση μας.

Ακόμη, έχετε τη διαχείριση του Δημόσιου χρήματος και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό "χρησιμοποιείται" για "ενίσχυση" των ιδιοκτητών εντύπων όπως πολλές φορές έχει καταγγελθεί και από τους ίδιους.

Πριν με κατηγορήσετε για συκοφαντία θα παρακαλούσα να δημοσιεύατε τα στοιχεία της Κρατικής διαφήμισης που έλαβαν π.χ. οι εφημερίδες "Χώρα" και "Citypress" τα τελευταία χρόνια σε σχέση με "το Βήμα", την "Ελευθεροτυπία", το "Πρώτο Θέμα" και τις άλλες εφημερίδες, χρήματα που δεν δώσατε εσείς φυσικά, για να δούμε και το ποσοστό της περιβόητης "διαπλοκής" αλλά και πως διαχειρίζονται τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα αλλά ο περιορισμένος χώρος ενός blog δεν το επιτρέπει.

Ελπίζω να σας έδωσα το ερέθισμα για να ξανασκεφτείτε την απόλυτη θέση σας.

Πιστεύω ότι θέματα περιορισμού της έκφρασης με πρόφαση την ανωνυμία, ακόμα και της συκοφαντίας δεν λύνονται με αυστηρούς Νόμους όπως δε λύθηκαν αιώνες τώρα και φυσικά θα ξεπεραστούν εύκολα από την εξέλιξη του κόσμου της κοινωνικής δικτύωσης.       

Με εκτίμηση,

Manos Avrianos

και για την αντιγραφή

Μάνος Περράκης