Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το διαδίκτυο παίρνει φωτιά και στην Αργολίδα

Μέχρι πριν λίγο καιρό τα blogs της Αργολίδας αναμετέδιδαν, κυρίως, ειδήσεις και δηλώσεις που έστελναν οι ενδιαφερόμενοι και ελάχιστα αναδείκνυαν, σχολίαζαν ή καυτηρίαζαν γεγονότα και συμπεριφορές αξιωματούχων.

Έκαναν στην ουσία ότι και οι τοπικές εφημερίδες που χρόνια τώρα τάσσονται με τον ένα ή τον άλλο ανάλογα με το τι προσδοκούσαν από τον καθένα.

Έτσι σπάνια βλέπαμε θέματα έξω από τη λογική των ασκούντων την εξουσία ή αυτών που ήθελαν την εξουσία.

Εδώ και λίγο καιρό όμως τα blogs και οι bloggers παίρνουν πρωτοβουλίες, αφήνουν πίσω τα μίζερα τοπικά ΜΜΕ, για τηλεόραση ας μη μιλάμε καλύτερα, και δημοσιεύουν ρεπορτάζ, κριτικές και σχόλια  που αναπαράγονται από άλλα blogs και έτσι παίρνουν μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Η ισχύς του διαδικτύου σε όλο της το μεγαλείο.

Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι "Άρχοντές" μας ότι με τα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν γίνεται παιχνίδι, το διαδίκτυο είναι ο εχθρός και φυσικά θα αντιδράσουν.

Όμως ότι και να κάνουν αυτή τη μάχη δεν μπορούν να την κερδίσουν, εκτός αν αλλάξουν νοοτροπία και ασχοληθούν, χωρίς κόλπα και σκοπιμότητες, με τα καθήκοντα που τους ανέθεσε ο λαός τίμια και καθαρά.

Μόνο έτσι και γι΄αυτό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Μάλιστα θα γίνει και όπλο τους για το μέλλον.

Αφορμή για το σχόλιο μου έδωσε το περιβόητο, πλέον, θέμα της ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλίου που πήρε μεγάλη έκταση χάρη στην ανάδειξή του από τα blogs.

Έτσι και σήμερα υπάρχουν αναρτήσεις   http://mykines.blogspot.com/2011/04/23000.html  και   http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_navplieon  που συντηρούν το θέμα και είναι προφανές ότι έχουν φέρει σε αδιέξοδο το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.

Το κακό είναι ότι όσο δεν δύνονται πειστικές εξηγήσεις δεν θα απαλλαγούν εύκολα.