Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τα παρατσούκλια του Ναυπλίου

Τις τελευταίες μέρες γυρίζει τις ρούγες του Ναυπλίου νεαρά φοιτήτρια της Νομικής συνονόματος της αειμνήστου Μερκούρη και επονομαζόμενη "Μπουμπουλίνα" και μοιράζει προσκλήσεις για την ηρωική κάθοδο στην πόλη μας του εκπροσώπου του λαού Άδωνι ή "Μπουμπούκου".

Ο ανωτέρω εθνοπατριώτης  βουλευτής καθώς και η νεαρά φοιτήτρια θα μας διαφωτίσουν με ομιλία τους στο Βουλευτικό δια τα προσφάτως τεκταινόμενα στη χώρα μας και θα μας καλέσουν σε νέο αντιμνημονιακό, απελευθερωτικό αγώνα.

Το ενδιαφέρον του πράγματος έγκειται, πέραν της αυτονοήτου σημασίας της εκδήλωσης, στον εμπλουτισμόν της τοπικής ηθοπλασίας με νέα παρατσούκλια.

Ως γνωστόν στην πόλη μας, από τους παλαιούς χρόνους, ευδοκιμούσαν αντί των κανονικών ονομάτων τα παρατσούκλια τα οποία εδίδοντο από φίλους και συγγενείς και τελικώς επικρατούσαν και χαρακτήριζαν τον φέροντα αυτό.

Παραδείγματος χάριν παρατσούκλια όπως "Καζανάκης", "Πεταλούδας" (ο αείμνηστος), "Λουλού", "Ντούτσος", "Πιπίνο" και πολλά άλλα αποτελούν μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας. 

Έτσι, και επειδή οι νεώτεροι δεν δείχνουν ιδιαίτερη έφεση στο σπορ, είναι ευκαιρία να προσέλθουν στην εκδήλωση ώστε να δουν από κοντά ποιες οι ιδιότητες ατόμου που ονομάζεται "Μπουμπούκος".