Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η λιτότητα, η χρεοκοπία και το Πάσχα.

Σε αυτό τον ίσως ομορφότερο τόπο του κόσμου που κάποτε ζούσαν οι Αρχαιοέλληνες και σήμερα κατοικούν οι Νεοέλληνες συνεπικουρούμενοι από Αλβανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Ρωσίδες, Ουκρανές, Αφγανούς, Κούρδους, Πακιστανούς, Φιλιππινέζες και Αφρικανούς, για τρεις δεκαετίες επικρατούσε το εξής κόλπο.

Όταν άρχιζαν τα ζόρια οι λαοπρόβλητες Κυβερνήσεις μας μας έβαζαν σε πρόγραμμα λιτότητας κόβοντας τις αυξήσεις των μισθών και αυξάνοντας τους φόρους.

Μας έλεγαν και "να το φως στο βάθος του τούνελ" το καταπίναμε και συνεχίζαμε τη ζωούλα μας.

Αν το κόλπο δεν έπιανε είχαμε πρόχειρο και για πάσα χρήση το "εξωτερικές επιβουλές", "εχθρούς του Έθνους", "ξένα κέντρα", "σκοτεινές δυνάμεις", "συνωμοσία κατά της πατρίδος", "ασύμμετρες απειλές" ακόμα και ο "Στρατηγός άνεμος" που όλοι αυτοί συνωμοτούσαν εναντίον της χώρας και του περιούσιου λαού των Νεοελλήνων.

Για τη συνωμοσία όλων αυτών εις βάρος μας δεν απεδείχθη ποτέ τίποτα αλλά αυτό ουδόλως μας ένοιαζε γιατί κατά βάθος όλοι έχουμε τη βαθιά πίστη ότι "ο Θεός της Ελλάδας" και η Παναγιά δεν θα μας άφηναν στο έλεος του Θεού.

Αυτό έχει καλλιεργηθεί αιώνες τώρα έτσι που σε όλους τους πολέμους που δώσαμε ο Θεός ήταν πάντα μαζί μας όσο για την Παναγία είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο μας βοηθά ατομικά αλλά και τοπικά γι΄αυτό και τις δώσαμε τόσα πολλά ονόματα.

Τώρα όμως που τα ψέμματα και τα ευχολόγια τελείωσαν μπρος στη χρεοκοπία, την ανεργία, τη φτώχεια, χωρίς όνειρα και ελπίδα το μόνο που μας μένει, μετά το τόσων χρόνων "Δόξα τω Θεώ" είναι το "βοήθα Παναγιά".

Καλό Πάσχα.