Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Βάζουμε βαρύγδουπους τίτλους, αυτοσχεδιάζουμε πρόχειρα και αυτό το ονομάζουμε τουριστική προοπτική

Η σύγχυση είναι προφανής, κάτι πρέπει να κάνουμε, κάτι θέλουμε να κάνουμε, επειδή όμως δεν ξέρουμε τι ακριβώς, δεν έχουμε πρόγραμμα, συγκροτημένη πολιτική και τελικό στόχο, αρκούμαστε σε ιδέες κουτουρού, ανίδεων ειδικών και συμβούλων με τελικό αποτέλεσμα την επιτάχυνση της τουριστικής παρακμής.

Οι μόνοι που μέχρι στιγμής επισημαίνουν τις αδυναμίες, και χτυπάνε το καμπανάκι, είναι οι πραγματικοί και ανιδιοτελείς bloggers Καράπαυλος, Palabourtzi, Palamidi και ο Prefadoros με την οπτική και την άποψη που ο καθένας διαθέτει.

Η παρακμή, ο κατήφορος, το τέλος αυτού του τουριστικού μοντέλου, που κυριάρχησε σχεδόν μια δεκαπενταετία, είναι πλέον ορατά και τα νοιώθουν στο πετσί τους οι πιο αδύνατοι επιχειρηματίες του κλάδου.

Ο Prefadoros μετά το αλαλούμ και την πλήρη αποτυχία των επιλογών Δημάρχου και Λιμενάρχη τις ημέρες του Πάσχα, θα ασχοληθεί με το μεγάλο αυτό κεφάλαιο, γιατί η διαχείριση του τουριστικού "μέλλοντος" του Δήμου Ναυπλιέων αφορά τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους κατοίκους του όλου Δήμου που μέχρι τώρα απλά βλέπουν απαθείς και αμέτοχοι να περιορίζεται η όποια δραστηριότητα στο στενό ιστορικό κέντρο του παλιού Ναυπλίου.

Τα επισημάναμε ήδη, τα λουλουδάκια, τα κόκκινα πανιά και το κλείσιμο του Λιμανιού, χωρίς μέριμνα για τις παρενέργειες, δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία, δεν φτάνουν για να σταματήσει ο κατήφορος.

Τα μεγάλα έργα που έρχονται ή αν ποτέ θα έρθουν, χρειάζονται ενσωμάτωση σε πολιτικές για να αποδώσουν.

Υπάρχουν αυτές οι πολιτικές; πολύ φοβάμαι πως όχι, ανατρέξτε στο προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής και την μέχρι τώρα, έκλεισε χρόνο, παρουσία και δράση του Δημήτρη Κωστούρου ως Δημάρχου.

Prefadoros

Υ.Γ. Τρανό παράδειγμα προχειρότητας και έλλειψης στόχευσης και προγράμματος, η φωτογραφία της επικεφαλίδας, Κυριακή 12-5-2013 από το Λιμάνι και τον ποδηλατόδρομο-πάρκινγκ.

Θυμάστε ασφαλώς τις απαγορεύσεις και τα κολονάκια που πρώτα "έπεσαν" και μετά αφαιρέθηκαν. Η φωτογραφία πριν από μερικούς μήνες.