Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πάσχα στο Ναύπλιο 2013 ή ένας Δήμος σε σύγχυση

Το πιο εύκολο πράγμα για έναν αιρετό είναι να πει ότι οι μέχρι πρότινος προκάτοχοι έκαναν τετριμμένα πράγματα και εγώ θα κάνω άλλα, μεγαλεπήβολα και προχωρημένα. Το πιο δύσκολο για έναν αιρετό είναι να πραγματοποιήσει αυτά που ο κοινός νους αντιλαμβάνεται ως απαραίτητα και ταιριαστά στο περιβάλλον και τη ζωή του.

Δεν θέλω να γκρινιάξω, πάλι το ξαναλέω, όμως πέστε μου πως αλλιώς να περιγράψω το απέραντο αλαλούμ που επικράτησε στο Ναύπλιο, χρονιάρες μέρες;

Για τους Επιταφίους στη Φιλελλήνων τα είπαμε, για τα κόκκινα πανιά, τα λουλουδάκια, τα προγράμματα με τις Λειτουργίες επίσης, άλλωστε ο καθένας έχει τη σεβαστή άποψή του, εδώ και εδώ.

Για το κλείσιμο του λιμανιού από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα τα ερωτήματα και ερωτηματικά ήταν τόσα όσα και οι θέσεις πάρκινγκ που στερήθηκαν.

Ακούστηκαν απίθανες δικαιολογίες, από το "να βλέπουμε τη θάλασσα" μέχρι γιατί ήρθε το σκάφος του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν και για λόγους ασφαλείας έπρεπε όλο να είναι κλειστό.

Εγώ δέχομαι την όποια άποψη αρκεί αυτή να συνοδεύεται από αξιόπιστη ρύθμιση των παρενεργειών αυτής της απόφασης.

Και τέτοια δυστυχώς δεν υπήρξε από πλευράς Δήμου, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας ΚΑΙ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν πήρε καμία απόφαση, επομένως οι ρυθμίσεις βαρύνουν το Δήμαρχο και το Λιμενάρχη και Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να επιμερίζουμε τις ευθύνες και τα μπράβο εκεί που πρέπει.

Αλγεινή εντύπωση σε επισκέπτες και ντόπιους το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα σε πεζόδρομους και πλατείες αλλά και το φυλάκιο του Λιμενικού.

Κάπως έτσι πάνε περίπατο οι όποιες προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών της πόλης.

Όπως βέβαια και η απαράδεκτη καλοπληρωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων που διαφημίζει στην πρώτη σελίδα το διαγωνισμό για τον Καραγκιόζη της Αποκριάς.

Επειδή ο Prefadoros πρώτα από όλα είναι Πατριώτης και Ναυπλιώτης, έστειλε στις 4-5-2013, το Μεγάλο Σάββατο, στο Δήμο Ναυπλιέων την παράκληση να "κατεβάσουν" τον Καραγκιόζη, μετά από mails που έλαβε για το θέμα, και φυσικά δεν την δημοσιοποίησε για να μην γελάνε περισσότερο μαζί μας όσοι διάβαζαν την ιστοσελίδα για να κατατοπιστούν για το Πάσχα στο Ναύπλιο.


Ούτε το περιβόητο πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Αυτά για την ώρα, παραθέτω το κείμενο προς το Δήμο και την ιστοσελίδα σήμερα, 9 Μαΐου 2013, χωρίς το πρόγραμμα του Πάσχα και με τον Καραγκιόζη της Αποκριάς, πιστεύουν ότι τιμωρούν εμένα αφού δεν την αλλάζουν, τόσο αφελείς πια;


Άξιοι της μοίρας μας επειδή έτσι θέλουν οι επιλογές μας.

Οι ανεπαρκείς, αλαζονικές και κατώτερες της εποχής τους. Και του χώρου μας.

Prefadoros

Στο πρώτο μέρος των ειδήσεων του DRTV οι καλοπροέραιτες δηλώσεις των αρμοδίων: