Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το παραμύθι του Δημόσιου χρέους ή πως πιάσαμε πάτο

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNN... μετά από 3 χρόνια Μνημονίου και λιτότητας «η ελληνική οικονομία έχει πιάσει πάτο», «Τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομία, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευθεί, ειδικά στους νέους, στους οποίους οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά», αναφέρει το άρθρο.

Αυτά που λέει ο Prefadoros, εδώ, και φυσικά πολύ πιο ειδικοί αναλυτές για τους στόχους της επίθεσης στην Ελλάδα από το πολυεθνικό και ντόπιο Κεφάλαιο.

Το Δημόσιο χρέος ήταν το πρόσχημα για να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πλούτου στα χέρια τους και να διαλυθεί η μεσαία και μικροαστική τάξη ώστε να παραδοθεί στο μεγάλο Κεφάλαιο με μισθούς πείνας, χωρίς ωράρια και ασφάλιση για να μπορεί να κερδοσκοπεί αυτό από την υπεραξία της εργασίας τους.

Τόσο απλά και αναλυμένα εδώ και εκατονπενήντα χρόνια από τον Μαρξ, που καταφέρνει, τόσα χρόνια μετά, να ξεφτιλίζει όλους τους οικονομολογούντες που κάνουν πως τον αγνοούν.

Για να δούμε λοιπόν τι λέει η ανάλυση του CNN:

Το ΑΕΠ το οποίο ανερχόταν σε 231 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009, τώρα έχει πέσει στα 183.

Η ανεργία η οποία το 2009 ήταν 9,5% τώρα είναι 27%.

Το δημόσιο χρέος που ήταν 130% του ΑΕΠ το 2009 τώρα είναι στο 175% του ΑΕΠ.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα το μόνο που έχει συρρικνωθεί από 15,6% σε 3,8%.

Πιάσαμε λοιπόν πάτο, αλλά όταν τόσοι πολλοί πληρώνουν τόσα πολλά κάποιοι τα εισπράττουν, τίποτα δεν χάνεται, αναρωτηθείτε λοιπόν ποιοι και με ποια εκτελεστικά όργανα εφάρμοσαν τις ληστρικές και ισοπεδωτικές πολιτικές που μας έφτασαν εδώ.

Πόσο εύκολο είναι να πιαστούν κορόιδα τόσοι πολλοί; η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που επαναλαμβάνονται ως τραγωδίες, σαν τη δική μας.

Prefadoros