Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η "αγκιναροβδομάδα"

Μήπως είναι καιρός μετά από μια δύσκολη εβδομάδα με προσχωρήσεις, αποχωρήσεις, Καραθώνες και Λιμάνια να χαλαρώσουμε λίγο; μη τα παίρνουμε και όλα τόσο σοβαρά, με παρέσυρε και ο Καράπαυλος, εδώ, με την παρωδία της αγκινάρας που έγραψε και είπε ο Prefadoros να το ρίξει λίγο έξω.

Σας γράφω λοιπόν τι θα κάνω το Σαββατοκύριακο για να ξεφύγω από την ένταση των ημερών.

Ανοίγω λοιπόν την ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων, ως συνεπής και φανατικός Ναυπλιώτης, για να ενημερωθώ για τις εκδηλώσεις που υπάρχουν στην πόλη μου.

Σάββατο απόγευμα στο Στάδιο του Ναυπλίου το πρωτάθλημα στίβου Ενόπλων Δυνάμεων με τον Περικλή Ιακωβάκη δυστυχώς απόντα από το στίβο, αλλά στις κερκίδες.

Δεν πειράζει λέω θα βολευτούμε με τα άλλα παιδιά, κοιτάζω τι άλλο υπάρχει και βλέπω το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων "στο δρόμο της αγκινάρας".

Μου προξενεί ενδιαφέρον το τριήμερο, φταίει και ο Καράπαυλος, λέω από μέσα μου, ούτε τις Εθνικές γιορτές ρε πούστη μου δεν γιορτάζουμε τρεις μέρες, τι έκανε η αγκινάρα για να της αποδίδουμε τέτοια τιμή;

Η καθόλου φουκαριάρα, που αποτελεί πρώτης τάξεως τροφή και πηγή εισοδήματος της περιοχής μας, έγινε απλά είδος προς εκμετάλλευση των πολιτικών μας.

Θα μου πείτε, τι σε νοιάζει να αφιερώσουμε τριών ημερών εκδηλώσεις με αφορμή την αγκινάρα;

Εμένα καθόλου, φαντάζομαι και τις αγκινάρες, μακάρι του χρόνου να γίνει πενθήμερο.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να παρακολουθήσω την "Αγκιναροδρομία (σκυταλοδρομία)" στο γήπεδο Δρεπάνου και μετά τον αγώνα "Κεραυνός Ιρίων (Αγκιναριακός) – Φίλοι παλαιμάχων Ναυπλίου".

Ένα καλό ζέσταμα πριν τον τελικό του Champions League Μπάγιερν-Ντόρτμουντ αλλά και γιατί ο Prefadoros είναι φίλος των φίλων παλαιμάχων Ναυπλίου.

Την Κυριακή θα στρατοπεδεύσω από νωρίς στα Ίρια για να παρακολουθήσω "Επίδειξη Kite Surf".

Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς το Kite Surf αλλά για να το βάλουν στο πρόγραμμα οι Δημοτικοί μας Άρχοντες, δεν μπορεί, κάτι καλό θα είναι.

Η μεγάλη στιγμή φτάνει στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Ιρίων, "Επίδειξη Κουνγκ Φου από το σύλλογο ΠΥΓΜΗ".

Άντε να ξαναζωντανέψουν οι θρύλοι του Μπρους Λι, Τσάκι Τσαν και Τσακ Νόρις.

Καλά ρε κουλτουριάρη Prefadore, του χρόνου θα σου φέρουμε τα Μπαλέτα Κίρωφ.

Παιδιά, δεν με χαλάνε οι όποιες εκδηλώσεις, με χαλάει ότι τις φόρτωσαν στην αγκινάρα, έτσι άσχετα, μόνο για τη λεζάντα.

Το πρόγραμμα.

Prefadoros

Υ.Γ. Εντάξει, ξέρω τι είναι και είναι πολύ ωραίο και θεαματικό, το χαζεύω συχνά στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.