Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Φανταστικά πολιτικά σενάρια στα σοκάκια τ΄Αναπλιού

Εγώ απλά μια ιστορία γράφω, όποιος θέλει ας την διαψεύσει ή ας δηλώσει ότι δεν τον αφορά. Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως αυτά που δημοσιοποιώ αφορούν πολιτικά δημόσια πρόσωπα και συζητούνται μεταξύ των πολιτών, παλιότερα αλλά και τώρα.

Αφορμή για την ανάρτηση η δήλωση του κ. Γιώργου Μπουζαλά ότι στις επόμενες Δημοτικές εκλογές θα "κατέβει" ως υποψήφιος με το Δημήτρη Κωστούρο.

Καλώς και δικαίωμά του, και δικαίωμα του Prefadorou να τον υποδεχτεί στα ψηφοδέλτια του Δήμου Ναυπλιέων με τον τρόπο του.

Να τα πάρουμε από την αρχή, τον κ. Μπουζαλά τον γνώρισα στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Μανιάτη για τις Βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, όταν ακολουθούσε και οδηγούσε αυτοκίνητα της εκστρατείας του, καλά έκανε και δικαίωμά του.

Πολιτικός φίλος λοιπόν του κ. Μανιάτη και αυτό αρκεί, Νομαρχιακός Σύμβουλος με την αντιπολίτευση του Τάσου Σαλεσιώτη τότε.

Πολιτικός φίλος του κ. Μανιάτη, ουδέποτε διαψεύστηκε αλλά και ουδέποτε το δήλωσε, ο Δημήτρης Κωστούρος, σημερινός Δήμαρχος Ναυπλιέων.

Πάμε στην επικαιρότητα, για να βγάλουμε λογικό συμπέρασμα θα πρέπει να θυμηθούμε τι έγραφε ο Prefadoros στις 17 Απριλίου 2013, ένα μήνα πριν, "Πληροφορίες λένε για εμπλοκή. Η υπουργοποίηση του Γιάννη Μανιάτη κάπου κολλάει, αν και θα δημιουργηθεί Υπουργείο Ενέργειας και ήταν το φαβορί. Όχι φυσικά σε αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, κάθε άλλο, με αυτόν έχει συμφωνήσει μήνες τώρα. Αλλά; κανείς δεν ξέρει ή δεν λέει με σιγουριά. Μπορεί να είναι "ελεγχόμενη φήμη" από κάποιους που δεν θέλουν το Μανιάτη σε αυτό το πόστο".

Το Πάσχα ο Γιάννης Μανιάτης αποφεύγει να φωτογραφηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο και προτιμά, για πρώτη φορά να κάνει Ανάσταση στο Άργος.

Αυτό σαν γεγονός μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, μπορεί όμως και πολλά.

Την ίδια ώρα που Σαμαράς ή Μανιάτης αποφεύγει ο ένας τον άλλο, ο Πρωθυπουργός πνέει τα μένεα εναντίον του Δημήτρη Κωστούρου για το πανό του ΚΕΜΧ, παρά τις διαβεβαιώσεις του, και τις φήμες για προσέγγιση του Δημάρχου με πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν κόκκινο πανί για τον Σαμαρά.

Έτσι, οι προσπάθειες του Δημήτρη Κωστούρου να αποκτήσει την εύνοια του Πρωθυπουργού για την ώρα πέφτουν στο κενό.

Όσοι ξέρουν τον Αντώνη Σαμαρά ξέρουν πολύ καλά ότι όταν ενδιαφέρεται προσωπικά για το Λιμάνι, κατεβάζει ολόκληρο Υπουργό για να λύσει τα προβλήματα της πόλης, διαβεβαιώνει για λύσεις στα καυτά και μεγάλα προβλήματα και, έστω κατά τη γνώμη του, εσύ του κάνεις "κορδελάκια", τότε σε έχει "τελειώσει".

Συνοψίζουμε, μέχρις εδώ ας πούμε ότι είναι έτσι, που για τον Prefadoro είναι, πάμε παρακάτω, ο Κωστούρος ξέρει ότι χωρίς την επίσημη και ανοιχτή στήριξη του Γιάννη Μανιάτη είναι χαμένος από χέρι, χωρίς μάλιστα την εύνοια του Σαμαρά.

Ο Μανιάτης "πιέζει" με όλα τα όπλα που διαθέτει τον Πρωθυπουργό να μην τον ξεχάσει στον ανασχηματισμό αλλά παράλληλα θέλει να απεμπλακεί από τον Τάσο Σαλεσιώτη, που στήριξε στις Δημοτικές εκλογές, και να φτιάξει καινούργιο δίπολο στο Ναύπλιο, Μανιάτης-Κωστούρος.

Οι δυο τους έτσι παρουσιάζουν προς τα έξω, σε τοπικό επίπεδο, την εικόνα συνεργασίας και στέλνουν "μήνυμα" στο Σαμαρά ότι εμείς είμαστε η δύναμη στην περιοχή.

Έτσι λοιπόν, ένα χρόνο και κάτι πριν από τις Δημοτικές εκλογές, εμφανίζεται το πολιτικό ελάχιστο που αντιπροσωπεύει ο κ. Μπουζαλάς, αν κάνω λάθος ευχαρίστως να επανορθώσω με την πολιτική δράση του νέου υποψηφίου, ως η μεγάλη μεταγραφή που ανοίγει τον προεκλογικό αγώνα.

Οι διαπιστώσεις ανήκουν στον Μέντορα της παράταξης που δημιούργησε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς και συνεχίζει ο Δημήτρης Κωστούρος, τον καθοδηγητή και δάσκαλο Πολύδωρο Δάκογλου.

Μάλιστα ο πονηρός Πολύδωρος γράφει για Σύμβουλο του Σαλεσιώτη, ποιος θυμάται ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια Νομαρχιακός και όχι Δημοτικός και δεν ακούσαμε τίποτα από αυτόν στη θητεία του;

"Συγκέντρωσε όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του" μας ενημερώνει ο Πολύδωρος, εδώ.

(Πολύδωρε σου βγάζω το καπέλο, μπορεί να είσαι παρελθόν αλλά είσαι και εκατό χρόνια μπροστά, τέτοια θέλουν τα "χάπατα".)

Τώρα θέλετε και το συμπέρασμα.

Δεν υπάρχει και συγχρόνως υπάρχει, η απόφαση είναι η δύσκολη.

Ο Prefadoros την έχει πάρει προ πολλού, εσείς;

Prefadoros