Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κοιτάζοντας στο βάθος χάσαμε τον ορίζοντα. Η εγκατάλειψη στις "Μπανιέρες"

Έχει δίκιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αυγουστόπουλος όταν λέει ότι για την εκβάθυνση του Λιμανιού χρειάζονται άδειες από καμιά 10αριά Υπηρεσίες. Βέβαια, όπως είναι γνωστό, και εδώ που τα λέμε, αν δεν υπήρχε το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, οι εντολές του Αντώνη Σαμαρά προς τους αρμοδίους να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ακόμα στην κουβέντα θα είμαστε. Όχι ότι και έτσι έχουμε προχωρήσει θεαματικά, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.


Κάνοντας μια βόλτα στην παραλία και πηγαίνοντας για το "γύρο της Αρβανιτιάς", έπεσα πάνω στο θλιβερό θέαμα που παρουσιάζουν οι εγκαταλελειμμένες "Μπανιέρες".

Τι να πεις; το βάθεμα του Λιμανιού μας μάρανε, να έρθουν τα Κρουαζιερόπλοια, να έρθουν οι χιλιάδες τουρίστες να θαυμάσουν τα σύγχρονα έργα των πολιτών και την ανικανότητα των Αρχόντων τους.


Πόσο δύσκολο είναι να συμμαζευτεί ο χώρος; πόσες άδειες και από πόσες Υπηρεσίες χρειάζονται;

Αν τα έβλεπε αυτά ο Αντώνης Σαμαράς ξέρετε τι θα ακούγατε; κανονίσατε να φαίνονται άψογοι οι χώροι που θα βρισκόταν ο Πρωθυπουργός το Πάσχα και μέχρις εκεί.


Απευθύνομαι στον κ. Αυγουστόπουλο και ως Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, αλλά και στο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο.


Μία σύσταση και μετά ότι προβλέπεται για τα ξερά χόρτα, στην παραλία στο χώρο του ξενοδοχείου "Αμφιτρύων" μήπως γίνεται κ. Δήμαρχε;


Λύπη και οργή, αγανάκτηση, τα μικρά και απλά δεν μπορούμε να λύσουμε, θέλουμε και τα μεγάλα, και τα βαθιά.

Prefadoros