Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου κανόνισε το χρέος 63.040,49 Ευρώ του Αργολικού Ήλιου

Καταλαβαίνω, οι περισσότεροι δεν ξέρετε τι είναι ο Αργολικός Ήλιος και όσοι ξέρετε έχετε πάψει προ πολλού να ασχολείστε με την παρουσία του στα μέρη μας. Πίκρα εκφράζω γιατί η έλευση και κατάληψη της τεράστιας έκτασης, των ξενοδοχείων, των κτισμάτων και της παραλίας από την επιχείριση Αργολικός Ήλιος δεν πρόσφερε στο Ναύπλιο και τους κατοίκους του αυτά που προσδοκούσαν.

Θα μου πείτε, αφελής είσαι ρε Prefadore; όχι φυσικά, μια εταιρία είναι που το μόνο που την απασχολεί και την ενδιαφέρει είναι το κέρδος της.

Όμως όταν βρίσκεται στα χέρια σου ένας ολόκληρος πλούτος της θαυμαστής πόλης του Ναυπλίου, να τα θυμηθούμε; ΞΕΝΙΑ (ΝΑΥΠΛΙΑ) ΠΑΛΛΑΣ, ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ, παλιό ΞΕΝΙΑ και όλη η πλαζ της ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ τότε έχεις και άλλες υποχρεώσεις που δεν είναι κατ΄ανάγκη εναντίον του κέρδους σου.

Θυμάμαι, πριν από αρκετά χρόνια, τη δεξίωση γνωριμίας της οικογένειας Μαντωνανάκη με τις Αρχές αλλά και κατοίκους της πόλης, υποσχέσεις ότι η επένδυση θα γίνει ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης αλλά και του πολιτισμού και της οικονομικής ευημερίας και άλλων επιχειρήσεων της πόλης.

Δεν ξέρω οι Τράπεζες και το κράτος τι έχουν εισπράξει, ούτε και με ενδιαφέρει τελικά, αυτό που με νοιάζει είναι ότι το ΠΑΛΛΑΣ απλά συντηρείται και λειτουργεί, το παλιό ΞΕΝΙΑ καταρρέει και ότι ο Αργολικός Ήλιος χρωστάει ένα τεράστιο ποσό, για τις μέρες μας, από τη χρήση της Αρβανιτιάς στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ζητάει μάλιστα διακανονισμό για 63.000 Ευρώ που οφείλει και δίνει τα 3.000 Ευρώ τώρα και τα υπόλοιπα το Σεπτέμβριο 5.000 Ευρώ, το τέλος Οκτωβρίου 15.000 Ευρώ, το τέλος Νοεμβρίου 20.000 Ευρώ και μετά τα Χριστούγεννα άλλα 20.000 Ευρώ.

Δηλαδή δεν φτάνει που δεν έχει πληρώσει τα προηγούμενα, στην ουσία θέλει να δουλέψει όλο το καλοκαίρι "τζάμπα" και να πληρώσει μετά.

Άμα είναι έτσι κάνω και γω τον επιχειρηματία, δώστε μου ένα φιλέτο και μετά άμα οικονομήσω σας δίνω και σας, αν όχι, βλέπουμε.

Κατόπιν αυτού πως να αρνηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου το διακανονισμό, τον ψήφισε ομόφωνα εισέπραξε τα 3 χιλιάρικα και θα περιμένει στα κάγκελα τις 30 Σεπτεμβρίου να εισπράξει άλλα 5.000 και έχει ο Θεός.

Η ανάρτηση δεν περιέχει μομφή για τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, απλά δείχνει πως λειτουργούν θεσμοί και επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Η απόφαση: ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

Prefadoros