Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πασχαλιά στο Ναύπλιο, 2013

Να μη γκρινιάξουμε πολύ, μέρες που είναι, άλλωστε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων έχει κάθε δικαίωμα να δώσει το δικό του στίγμα και να κάνει αλλαγές όπως αυτός νομίζει. Δεν έχει βέβαια δικαίωμα να απαξιώνει τους ανθρώπους που πριν από αυτόν έδωσαν και αυτοί το δικό τους στίγμα, όταν μάλιστα πολλά από αυτά που κάνει τώρα αυτός τα έκαναν πρώτα εκείνοι.

Πολλές φανφάρες λοιπόν για Πασχαλιάτικες εκδηλώσεις και "ρετουσάρισμα" της πόλης, του Παλιού Ναυπλίου μόνο, και πολλή διαφήμιση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με συνεχή παρουσία του Δημάρχου για κάθε ενέργεια, όπως π.χ. το φύτεμα λουλουδιών στα παρτέρια, την καθαριότητα στο ρολόι, το βάψιμο του Τελωνείου, φανταζόμαστε το λόγο, τα κόκκινα πανιά στα μπαλκόνια και την ομάδα εθελοντών με τα κιόσκια για πληροφορίες των επισκεπτών.

Μάλιστα, α! και με ένα πρόγραμμα, υποτιθέμενων, εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο γιατί πολύ απλά αποτελούν Θρησκευτικές, εθιμικές και ιστορικές, όχι εκδηλώσεις όπως τις θέλουν οι νεόκοποι κυβερνήτες, αλλά λατρευτικές, κατανυκτικές και βαθιά ανθρώπινες στιγμές που οδηγούν μέσα από το Θείο Δράμα και τα Πάθη στην Ανάσταση Θεού και ανθρώπων.

Φαντάζονται οι εμπνευστές, του να βάλλουν ακόμα και τις Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, ότι εμπλουτίζουν το βιογραφικό του Δημάρχου;

Η Εκκλησία πως δεν αντέδρασε στην καταφανή πολιτική εκμετάλλευση; εκτός αν έτσι οι πιστοί έμαθαν τις ώρες που αρχίζουν οι λειτουργίες και ότι το βράδυ της Ανάστασης "...οι πιστοί... αγκαλιάζονται και δίνουν το φιλί της αγάπης...", όπως μας προτρέπει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Λοιπόν, συνοπτικά, καλώς τα παρτέρια ξαναγέμισαν λουλούδια και θα πρέπει ο Δήμαρχος μάλλον να απολογηθεί γιατί εδώ και πολύ καιρό είχαν παρατηθεί ξεραμένα και σε άθλια κατάσταση, τη στιγμή που υπάρχει στο Δήμο Ναυπλιέων υπηρεσία που ασχολείται με τους κήπους.

Η καθαριότητα στο ρολόι, όπως και σε άλλους τουριστικού ενδιαφέροντος χώρους, έπρεπε να γίνεται σε τακτά διαστήματα όπως από πολλούς πολίτες και επισκέπτες έχει επισημανθεί.

Και κ. Δήμαρχε, δώστε εντολή να καθαρίσουν τις κολόνες από διαφημίσεις, ιδιαίτερα στην οδό Άργους, πριν φτάσουν στο ρολόι περνούν από εκεί.

Τα κόκκινα πανιά, που όπως διέρρευσε, θυμίζουν το έθιμο με τα σταμνιά και τα λάβαρα οικόσημα που κρεμούν από τα παράθυρα το Μεγάλο Σάββατο το πρωί στην Κέρκυρα, μάλλον για χιούμορ είναι.

Ή κάνεις κάτι καλά ή μην το ευτελίζεις.

Η ομάδα εθελοντών πράγματι μια ευχάριστη και χρήσιμη σκέψη που μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει μόνιμη.

Όμως τα κιόσκια και το πληροφοριακό υλικό, τουλάχιστον δεν είναι πρωτότυπα και δεν ξέρουμε που και πως θα καταλήξουν, όπως τονίζει σε μια ακόμη χρήσιμη παρέμβαση ο Μπάμπης Αντωνιάδης, εδώ.

Για τη συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Φιλελλήνων τα είπαμε, εδώ.

Το τελευταίο προσωπικά προς τον Δήμαρχο, αγαπητέ Δημήτρη, εσύ ένας άνθρωπος των sosial media, άνθρωπος του διαδικτύου, είναι δυνατόν να μην έχεις πάρει χαμπάρι ότι η ιστοσελίδα του Δήμου, που ακριβοπληρώσαμε, έχει ακόμα τον Καραγκιόζη της Αποκριάς και δεν έχει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, "Easter in Nafplio";

Καλή Ανάσταση.

Prefadoros