Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καραθώνα. Τέλος εποχής. Στην πολιτική προβλέπεις

Ο μόνος που μέχρι στιγμής διαμαρτύρεται για την οριστική και αμετάκλητη ένταξη όλης της περιοχής της Καραθώνας στο ΤΑΙΠΕΔ, για πούλημα ή "ξεπούλημα", είναι ο φίλος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας που μάλιστα καλεί και σε μαζικές αντιδράσεις με ανακοίνωση του, εδώ.

Οι Κυβερνητικοί Βουλευτές Ανδριανός και Μανιάτης προφανώς συμφωνούν και οι τοπικοί Δημοτικοί Άρχοντες κάνουν το κορόιδο ή έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν.

Ο Prefadoros δεν σας κρύβει ότι χαίρεται, αφού δεν πρόκειται κανείς δημότης, οι λίγοι είναι απλά το άλλοθι, να αντιδράσει σοβαρά και γιατί επιτέλους θα φύγουν τα σκουπίδια μόλις αλλάξει χέρια η περιοχή.

Αντί τοποθέτησης, αντιγράφω από την ιστοσελίδα argolidafree του συμπολίτη Μάνου Περράκη την ανάρτησή του στις 25 Ιουνίου 2011, ημέρα Σάββατο, πριν δυο χρόνια, για την Καραθώνα, εδώ:

"Αν την Πέμπτη 30 Ιουνίου ψηφιστεί στη Βουλή ο Εφαρμοστικός Νόμος για το Μεσοπρόθεσμο τότε αγαπητοί συμπολίτες τρέξτε να απολαύσετε την Καραθώνα γιατί θα είναι η τελευταία χρονιά που θα μπορούμε να το κάνουμε.

Από του χρόνου τέρμα η Ουτοπία, ο Ασημακόπουλος, το Μπλε, ο Παλαιτσάκης και ο "Μπακέτος", τέρμα η ελεύθερη παραλία, τέρμα και τα σκουπίδια.

Δεν με χτύπησε η ζέστη, απλά διάβασα τον Εφαρμοστικό Νόμο και γράφω τα κυριότερα σημεία του.

Όλη η περιοχή της Καραθώνας μεταβιβάζεται στην ανώνυμη εταιρία "ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε." δηλαδή πάνε και τα σαράντα στρέμματα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και τα 38 στρέμματα που έλεγε ο Αναγνωσταράς ότι του είχαν υποσχεθεί.

Το χειρότερο όμως είναι ότι παραχωρείται και η όλη εκμετάλλευση του Αιγιαλού στον "Επενδυτή":

"Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι 50 χρόνια."

Επίσης προβλέπεται με διαδικασία εξπρές η λήξη των μισθώσεων όσων κατέχουν μέχρι τώρα άδειες ή Συμβόλαια παραχώρησης για εκμετάλλευση στους διάφορους χώρους της Καραθώνας.

Έτσι απλά δίνεται τέλος στην για χρόνια απόλαυση των χιλιάδων φανατικών επισκεπτών της παρά τις παρατυπίες των επαγγελματιών και του εγκλήματος των σκουπιδιών.

Από του χρόνου όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν.

Δεν θα βιαστώ να πω ότι όλα θα είναι χειρότερα, να δούμε πρώτα πως και με ποιο τρόπο θα γίνει η αξιοποίηση και θα έχουμε να πούμε πολλά.

Ένα είναι σίγουρο, στις 30 Ιουνίου θα σημάνει το τέλος εποχής της Καραθώνας που εμείς ζήσαμε.

Για όσους θέλουν τον Εφαρμοστικό Νόμο θα τον βρουν εδώ:

http://news.in.gr/files/1/2011/06/24/efarmostikos.pdf"

Για την αντιγραφή,

Prefadoros