Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μην τρελαίνεστε, δεν θα χάσουμε την Καραθώνα, αφήστε λοιπόν τα ηρωικά και κοιτάξτε τα άλλα ακίνητα που θα χαθούν

Μέσα στην αναμπουμπούλα μεταβίβασαν στο ΤΑΙΠΕΔ και τη "Γλυκειά" (ΚΙΟΥΛ ΤΕΠΕ) χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, πρώτη φορά είναι;

Κάποιοι άρχισαν να σηκώνουν τα φλάμπουρα του αγώνα, για να μείνει η Καραθώνα όπως είναι, με μπροστάρη τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, που μάλλον ζήλεψε τη δόξα του προκατόχου του με τα περίφημα "στολίδια στην άμμο".

Θα μου πεις, τι στοιχίζει ένα "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ", θα είμαστε και εντάξει με τον κόσμο και θα δείξουμε ότι είμαστε σκληροί για τα συμφέροντα της πόλης μας.

Μόνο που είναι λίγο "αργά για δάκρυα" γιατί πολύ απλά ξέρατε ότι η εφαρμογή των Μνημονίων προέβλεπε την μεταβίβαση της Καραθώνας ,για εκποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη, και ήδη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε με δημοσίευση στο ΦΕΚ στις 25 Απριλίου 2013.

Δεν αντιδράσατε τότε στην ψήφιση των Μνημονίων, γιαυτό και οι κ.κ. Ανδριανός και Μανιάτης δεν έχουν πει κουβέντα μέχρι τώρα και καλά κάνουν, θέλοντας προφανώς να διατηρήσουν τη σοβαρότητά τους.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοδέλας δικαιούται όχι μόνο να λέει κάτω τα χέρια, αλλά ήταν αυτός που έθεσε το θέμα όταν ο Δήμαρχος και οι λοιποί της εξουσίας "αγρόν αγόραζαν".

Ας αφήσουν λοιπόν απόψε το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ηρωικά όλοι οι Σύμβουλοι που στηρίζουν τα Μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η "Άλλη Πρόταση" που δικαιώνονται να έχουν αντιρρήσεις, ας καταγράψουν τη διαφωνία τους.

Επί της ουσίας, δεν ξέρουμε πότε πρόκειται να προχωρήσει η όποια αξιοποίηση, με ποιους όρους και με ποια διαδικασία, επομένως μάλλον απέχουμε πολύ χρονικά από την παραχώρηση σε ιδιώτη.

Από την άλλη, αν δοθεί όπως είναι η περιοχή της Καραθώνας δύσκολα θα βρεθεί επενδυτής που να έχει χρήμα και υπομονή για τόσο μεγάλη επένδυση που θα κάνει απόσβεση, αν κάνει ποτέ, σε βάθος άγνωστου χρόνου.

Ο Καπιταλισμός σήμερα δεν επενδύει σε σταθερές δουλειές με μικρή απόδοση, θέλει αέρα και φούσκες, και υπάρχουν μάτσο στην αγορά.

Επομένως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα ή έστω μεσοπρόθεσμα και θα μείνουν οι ιαχές του πολέμου για τοπική κατανάλωση.

Και για να τελειώνουμε, τόσα χρόνια ο Δήμος Ναυπλιέων έχει επεξεργαστεί καμιά πρόταση για την Καραθώνα; όχι βέβαια, οι μόνες προτάσεις που υπάρχουν είναι της "Άλλης Πρότασης" και ενός ξεχασμένου παλιού Προέδρου της ΔΕΤΑΝ.

*** (Αξιοσημείωτο, η τοπογράφηση της περιοχής που μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε στις 19 Μαρτίου 2013, κανείς δεν πήρε χαμπάρι και κάτι που προξενεί εντύπωση. Στην αποτύπωση του Τοπογραφικού δεν υπάρχει ο δρόμος που οδηγεί στο Σκουπιδότοπο και η ίδια η Χωματερή, αμέλεια; αβλεψία; ποιος ξέρει.)

Δείτε λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει και με τα τοπογραφικά της περιοχής, πάλι έτοιμα σας τα δίνει ο Prefadoros, τους Συμβούλους εννοώ:

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1020 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. απόφ. 234 (1)
Μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν. 3986/2011 (Α’ 152).
Η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
(Συνεδρίαση 24.04.2013)
.............
36. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο «ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ» εκτάσεως 1.911.893 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, στη θέση Καραθώνας του Δήμου Ναυπλίου, το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», όπως το ακίνητο αυτό εμφαίνεται και απεικονίζεται με τα περιμετρικά στοιχεία Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, …, 1΄, 2΄, …, 20΄, 21΄, …, Α στο από 19.03.2013 και με Αριθμό Σχεδίου 756 Τοπογραφικό Διάγραμμα σε κλίμακα 1:2000 των Τοπογράφων Μηχανικών Μ. Σπαθάρα και Εμ. Βαρσαμή της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που αντίτυπό του δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση με την παρούσα απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

*** Αυτά για την Καραθώνα, γιατί δυστυχώς έχουμε κι άλλα, όταν μιλάμε για ξεπούλημα κάποιοι μας λοιδωρούν, δεν πειράζει, ας είμαστε εμείς οι γραφικοί και αυτοί οι...

Στο ίδιο ΦΕΚ:
.............
17. Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ως ακολούθως:

Α/Α ABK Νομός Δήμος / Οικισμός / Τοπωνύμιο Εμβαδό Γεωτεμαχίου (τ.μ.) Είδος Ακινήτου

26 438 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΓΛΥΚΕΙΑ (ΚΙΟΥΛ ΤΕΠΕ) 105.000, 00 ΓΗ

*** Όμως δεν σταματάμε εδώ, στη "Λίστα Ακινήτων προς Πιθανή Αξιοποίηση" του Υπουργείου Οικονομικών, φιγουράρουν τα ακίνητα Οίακος και Αμυμώνης, Κούρτη-Αγ. Αναστάσιος και η περιοχή Κονδύλι Δρεπάνου.

Λίστα Ακινήτων προς Πιθανή Αξιοποίηση

Για να ολοκληρώσω το θρίλερ και για να έχετε πρόχειρο το τελευταίο, και φαρμακερό Μνημόνιο, δείτε το εδώ:

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093
Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.

Prefadoros